Erwin Rotteveel en Jelle de Ridder overhandigen de cheque aan Renzo van Leeuwen (m) van het hospice. | Foto: pr.
Erwin Rotteveel en Jelle de Ridder overhandigen de cheque aan Renzo van Leeuwen (m) van het hospice. | Foto: pr. Foto: pr.

Biermarkt brengt hoogste bedrag ooit op

n Hospice Duin- en Bollenstreek ontvangt 4.000 euro

Sassenheim n De jaarlijkse Biermarkt heeft maar liefst 4.000 euro opgebracht voor Hospice Duin- en Bollenstreek, het goede doel van dit jaar. De vele bezoekers hebben op zondag 26 augustus dit bedrag bij elkaar gebracht door hun glas in te leveren bij de kraam van het hospice. Het statiegeld van alle ingeleverde glazen komt ten goede aan het hospice plus de donaties aan de kraam zelf én het geld dat bij de toiletten voor het hospice werd ingezameld.

Na afloop van de Biermarkt sprak de organisatie een warm dankwoord uit aan alle vrijwilligers die elk jaar hun handen flink uit de mouwen steken. Vervolgens werd de cheque door de initiatiefnemers van de Biermarkt, Erwin Rotteveel van Café de 2 Wezen en Jelle de Ridder van Eetcafé de Voogd uitgereikt aan Renzo van Leeuwen, penningmeester van de Stichting Vrienden van Hospice Duin- en Bollenstreek. Van Leeuwen: "We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar dit overtreft écht onze verwachtingen. Heel hartelijk dank allemaal voor dit fantastische resultaat!".

Hospice Duin- en Bollenstreek

De opbrengst van de Biermarkt komt ten goede aan een nieuw gastenoproepsysteem in het Hospice. "In de afgelopen jaren zijn er vele nieuwe ontwikkelingen geweest die we mee nemen in de nieuwe aanschaf. Onderdeel daarvan is de aanschaf van nieuwe telefoons voor onze zes gastbewoners, een draadloos model met meer geavanceerde mogelijkheden dan voorheen. Hiermee hopen we een extra stukje comfort te verzorgen".

Het Hospice Duin- en Bollenstreek is een gastvrij huis voor de laatste dagen, een plek waar mensen zich welkom en veilig voelen. Mensen die niet lang meer te leven hebben, willen het liefst de laatste periode van hun leven in de eigen vertrouwde omgeving doorbrengen. Soms is dat niet mogelijk door gezins- of woonomstandigheden. Dan kan het Hospice Duin- en Bollenstreek een alternatief zijn waar familie en vrienden de zorg kunnen voortzetten samen met huisarts, verpleging en deskundige vrijwilligers. Er is dan weer meer ruimte en tijd om partner, ouder, kind of vriend te zijn. Een hospice biedt zorg afgestemd op de levensstijl, wensen en mogelijkheden van de gast. In een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert, krijgt de gast alle aandacht en zorg, gericht op een zo vredig en waardig mogelijke laatste levensfase.