Samenwerking Kunstweek Warmond en Het Trefpunt

Warmond n De Kunstweek Warmond en de stichting Theater Het Trefpunt Warmond gaan samenwerken. De culturele organisaties hebben gemerkt dat hun doelen en idealen deels overeenkomen en zijn ervan overtuigd dat ze elkaar kunnen versterken. "Door onze samenwerking kunnen we Warmond als kunstdorp nog beter op de kaart zetten", aldus Anne Scheltes, voorzitter van Het Trefpunt.

Na de tiende editie van de Kunstweek Warmond, die in 2017 werd georganiseerd, zijn vrijwilligers van de kunstweek en bestuursleden van het theater met elkaar in gesprek gegaan. Conclusie was dat ze elkaar veel te bieden hebben: allebei hebben ze kennis in huis op het gebied van organisatie van evenementen, fondsenwerving en communicatie. "Ook kunnen we gezamenlijk activiteiten organiseren of met elkaar meedenken. Je kunt elkaar beter helpen dan dat iedereen zelf het wiel moet uitvinden", stelt Hans Goudsmit van de Kunstweek Warmond.

Dit jaar is de Kunstweek plaats van 3 tot en met 11 november. Achter de schermen wordt gewerkt aan de organisatie van tal van activiteiten, zoals Gluren bij de Buren, exposities, schrijversinterviews, lezingen en workshops. Theater Het Trefpunt heeft zoals gebruikelijk ook een voorstelling gepland in de Kunstweek: op zaterdag 10 november spelen pianiste Regina Albrink en verteller Klaas Hofstra hun programma Chopin en zijn verlangen, waarin de Poolse componist Frédéric Chopin terugblikt op zijn leven en de liefde.


Liever geen eenden voeren

Sassenheim n Het water in de waterpartijen in Park Rusthoff ziet er weer erg groen en vies uit. Het ligt niet aan het Hoogheemraadschap; dat zorgt er juist voor dat het water ververst wordt en zo nodig gefilterd. Het komt doordat de eenden aan de diarree raken, omdat de mensen ze voeren met brood, meldt de beheerder van het park.

"Het is teveel brood en ook nog eens te zout. Bovendien worden, doordat er teveel brood gevoerd wordt, ook de meeuwen, kauwen en ongedierte gelokt. Dit zorgt ook weer voor overlast. Eigenlijk hoeven de eenden helemaal niet gevoerd te worden, ze kunnen prima zelf voer vinden. Eenden eten insecten, schelpdieren, wormen, kikkers, visjes, gras en waterplanten. Voor de vrouwtjes eenden is het trouwens ook fijn als alle eenden zélf hun eten moeten zoeken, want dan laten de mannetjes de vrouwtjes wat meer met rust!," zo staat in het persbericht.

De beheerder vindt het te ver gaan om het voeren helemaal te verbieden, maar verzoekt bezoekers om het brood te vervangen door mais, doperwten of graan, zoals kippenvoer.

Oud brood in speciale bak

Het oude brood kunnen bezoekers deponeren in de speciaal daarvoor bestemde houten bak bij de ingang van de kinderboerderij. De medewerkers van de boerderij bepalen dan óf en op welk moment ze dit brood aan de dieren geven. Ook bij de kinderboerderij geldt dat de dieren niet gevoerd mogen worden.