Kom in beweging tijdens de najaarsfeesten in de Bollenstreek

regio n Van vrijdag 31 augustus tot en met 25 september komt heel de Bollenstreek weer in beweging. Jong en oud kunnen dan deelnemen aan de verschillende hardloopwedstrijden van het Van der Hulst Oranjecircuit dat dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd wordt door AV De Spartaan.

Het circuit is een serie van zes wedstrijden in Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout, Hillegom, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Het is zowel voor de prestatie- en recreatieloper een prima gelegenheid om de sportieve uitdaging aan te gaan.

De afstanden van de wedstrijden liggen tussen de 6,5 en 7,5 kilometer. Natuurlijk is het mogelijk om in plaats van het hele circuit een of enkele wedstrijden te lopen. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door A.V. De Spartaan in samenwerking met de Oranje- en Harddraverijverenigingen. Het circuit vindt plaats tijdens de jaarlijkse najaarsfestiviteiten in de Bollenstreek.

Jeugdlopen

Het is een leuke wedstrijd om de strijd aan te gaan of gewoon gezellig hard te lopen met je klasgenootjes, teamgenoten van je sportclub en je vriendjes uit de wijk. Aanmoedigingen zijn dan erg welkom. Het enthousiasme van de kinderen en het publiek zorgt voor een gezellige start van de hardloopwedstrijden in de dorpen in de Bollenstreek. Ouders mogen trouwens ook mee lopen.

In twee leeftijdsklassen zijn bij elke jeugdloop eerste, tweede en derde prijzen te winnen: 7 t/m 11 jaar en 12 t/m 14 jaar.


Agenda

Vrijdag 31 augustus Noordwijk 18.30 uur 2,1 km
Dinsdag 4 september Noordwijkerhout 19.00 uur 2,2 km
Maandag 10 september Hillegom 19.00 uur 2,4 km
Vrijdag 14 september Voorhout 19.00 uur 2,0 km
Dinsdag 18 september Sassenheim 19.00 uur 2,2 km
Dinsdag 25 september Lisse 19.00 uur 1,1 km

In tal van leeftijdscategorieën zijn punten te verdienen en er zijn prijzen voor de drie hoogst geklasseerden. Ook zijn er dit jaar weer de klasseringen voor de plaatselijke lopers.

Je kunt je op de dag zelf inschrijven en het is mogelijk om je voor het hele circuit in te schrijven. Je ontvangt een leuke herinnering en je loopt met een startnummer. Net zoals de volwassenen. Inschrijven kan via: www.oranjecircuit.nl.