De hutten waren voor een avond ook foodtruck, waar verschillende hapjes te verkrijgen waren. | Foto: pr.
De hutten waren voor een avond ook foodtruck, waar verschillende hapjes te verkrijgen waren. | Foto: pr. Foto: pr.

Foodfestival geslaagde afsluiting Warmi

Warmond n De Kindervakantieweek Warmond is vrijdagavond 24 augustus op recreatie-eiland Koudenhoorn voor de eerste keer in zijn ruim 25-jarig bestaan afgesloten met een bijzonder geslaagd Warmi Foodfestival.

Jongens en meisjes serveerden komkommer, tomaatjes, hamburgers, broodjes worst, saté, frites en vlaflips uit hun eigenhandig getimmerde hutten en gaven tot slot enkele wervelende shows. Niet alleen de kinderen zelf, maar ook hun ouders, opa's en oma's genoten daar met volle teugen van.

SKW-voorzitter Kees Voeten, die de activiteiten aan elkaar praatte, noemde een en ander 'in één woord: perfect'. "De kinderen stonden centraal in plaats van het vuur zoals voorgaande jaren". Anders dan voorgaande jaren mocht Warmi niet afgesloten met een vreugdevuur. De brandweer vond de hitte en blauwalg een te groot risico. Na afloop werd het hout van de hutten door vele vrijwilligers verzameld in een container en afgevoerd. De stilte keerde daarna terug op Koudenhoorn. Voor Kees Voeten was het zijn laatste officiële optreden als voorzitter van de SKW. Hij wordt opgevolgd door Machteld Dekker - Bruijning.