Leer zelf een fotoboek maken

Sassenheim n De cursus 'Maak je eigen fotoboek' start op maandag 3 september in de bibliotheek (Kerklaan 42). In deze tweedelige cursus leren deelnemers basishandelingen die je nodig hebt om een fotoboek met tekst te kunnen maken in het programma Albelli. Zij leren foto's toevoegen, verplaatsen en van grootte veranderen en tekst toevoegen en opmaken. Daarnaast is er aandacht voor het verfraaien van een boek door het toevoegen van achtergronden en het gebruiken van sjablonen. Deze cursus wordt gegeven door vrijwilligers van Seniorweb.

De cursusdata zijn 3 september en 10 september van 14.15 uur tot 16.15 uur. Deelname kost 10 euro voor leden van de bibliotheek en/of Seniorweb en voor niet-leden is dat 20 euro. Inschrijven kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de bibliotheek bij een van de medewerkers. <


IVN Wandeling Huys te Warmont

Warmond n De gidsen van IVN Leiden geven op zondag 2 september om 11.00 uur een excursie in het landgoedbos van Huys te Warmont. De zomer was uitzonderlijke droog en warm. De natuur bereidt zich voor op de herfst. Bomen en struiken zitten vol met bessen en zaden, de lijsterbes draag fel rode en de vlier gitzwarte bessen, voer voor de trekvogels die binnenkort gaan komen. Vlinders en libellen vliegen nog volop en het koninginnenkruid en wilgenroosjes staan in bloei. De start is bij de ingang aan de Herenweg 139. Parkeren kan (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Meer informatie op www.ivn.nl/leiden.


Wielerdag B&W

Regio n De gemeenten Hillegom en Lisse organiseren dit jaar de jaarlijkse Wielerdag Nederlandse Gemeenten. Op vrijdag 31 augustus verzamelen de Nederlandse colleges en gemeentesecretarissen zich in Hillegom en Lisse voor het jaarlijkse fietsevenement. De organisatie van is in handen van de RTV Bollenstreek. Burgemeester Arie van Erk (Hillegom) en gemeentesecretaris Jan Schellevis (Lisse) wonnen vorig jaar het kampioenschap en organiseren daarom de editie 2018. Met de deelname van ook wethouders en secretarissen is de Wielerdag Nederlandse Gemeenten geworden tot de graadmeter voor fietsminnende bestuurders.


Taxatiedag

Warmond n Altijd al willen weten hoeveel die ene ring waard is of wat de waarde van het vaasje op zolder is? Op zaterdag 22 september organiseert Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 36) een taxatiedag. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen bezoekers hun kunst en curiosa laten taxeren door taxateurs Gijs Essink en Patrick Becks. Van schilderijen tot sieraden en van servies tot boeken, alles kan aan bod komen. De entree bedraagt 5 euro en voor dat bedrag mogen bezoekers maximaal drie objecten laten taxeren.