CDA wil oplossing wegdek Vogelbuurt

Sassenheim n Raadslid Peter Scholten (CDA) vindt de reparaties aan het wegdek op de hoek van de Willem Warnaarlaan en de Elbalaan 'beneden peil'.

Door Nico Kuyt

Met de inwoners van de buurt constateert Scholten dat het wegdek op de hoek geregeld gaten of andere beschadigingen heeft. Met name voor fietsers is de situatie in zijn ogen regelmatig gevaarlijk. In de laatste tien jaar is het euvel door bewoners diverse keren gemeld, waarna de gemeente maatregelen trof. Maar telkens is het wegdek na anderhalf of twee jaar opnieuw defect. Eén keer is zelfs geconstateerd dat bij regen met koud asfalt enkele gaten gedicht zijn. Toen was ook na enkele maanden het wegdek weer stuk.

Slecht werk

"Al met al is sprake geweest van slecht werk. Een wegdek van goed aangebracht bitumen heeft gewoonlijk, zelfs in bochten van snelwegen, een levensduur van meer dan 8 jaar. Zo ligt het asfalt van de rotonde Parklaan er al meer dan tien jaar zonder dat daar, voor zover bekend, reparaties hebben plaatsgevonden. En dat met een veel hogere belasting door (vracht)verkeer," aldus Scholten. Een door hem geraadpleegde civiel ingenieur van Rijkswaterstaat geeft aan dat, ook in de Vogelbuurt, het goed mogelijk moet zijn om asfalt neer te leggen dat een levensduur heeft van tenminste acht jaar. "Het nadeel van repareren en gaten vullen is dat deze reparatie er vaak snel weer uitgereden wordt. Dus vaak een lapmiddel," citeert Scholten hem en verlangt dat B&W de situatie grondig onderzoekt en passende actie onderneemt.


Voorhoutse ouder vraagt verbetering speelplek

Voorhout n Een ouder heeft onlangs een email naar de gemeenteraad gestuurd met de wens voor een vervroegd naar een hoger plan verheffen van de speelgelegenheden in de omgeving Willem Barthoenstraat, Ludolph Bohlenstraat en Dirck van Delffstraat.

Enkele jaren geleden is de speelplaats aan de Dirck van Delffstraat verwijderd en de buurt heeft nu nog één speelplaats aan de Willem Barthoenstraat. Aan de Dirck van Delffstraat bevindt zich momenteel een klein, kaal grasveld, wat volgens de schrijver destijds wel anders opgelost had kunnen worden, bijvoorbeeld met kunstgras en twee vaste doeltjes. De speelplaats aan de Willem Barthoenstraat komt pas in 2021 aan de beurt voor renovatie. "Er is dus al enkele jaren geleden een speelplaats verdwenen in onze wijk en de kwaliteit van de andere is niet verhoogd ter compensatie", concludeert de ouder.

In 2021 zijn de meeste kinderen in de buurt de speelplaats aan de Willem Barthoenstraat ontgroeid, maar op dit moment nog niet oud genoeg om zelfstandig naar andere speelplaatsen te gaan. En in andere wijken zijn een aantal mooie speelplaatsen geschapen en de kinderen willen liever daar spelen omdat er meer en leuker aanbod van speeltoestellen, zand en water is.

"Het contrast tussen de speelplaats aan de Willem Barthoenstraat en het aanbod van nieuwe/ gerenoveerde speelplaatsen (en zelfs andere bestaande speelplaatsen in de Schoutenbuurt) is simpelweg té groot en dat kan ik niet uitleggen aan mijn kinderen..", schrijft de ouder, die aangeeft dat de speelplaats aan de Willem Barthoenstraat voldoende ruimte biedt om meer en kwalitatief aanbod te realiseren op loopafstand voor de hele wijk. (NK)