Vrijwilligers van Kringloopwinkel Op Dreef laden de schooltafels en -stoelen in. | Foto: pr./Henk Maat
Vrijwilligers van Kringloopwinkel Op Dreef laden de schooltafels en -stoelen in. | Foto: pr./Henk Maat Foto:

n Tafeltjes en stoeltjes Beekbrug op weg naar Oekraïne

Sassenheim n Medewerkers van Kringloopwinkel Op Dreef hebben op donderdag 30 augustus weer een transport geladen voor een zestal dorpen in Oekraïne. In totaal worden 727 dozen geladen. Hiervan zijn 693 dozen gevuld met kleding, schoenen en sportartikelen en brillen en 34 dozen met incontinentiemateriaal en medische artikelen.

Behalve kleding wordt nog school- en speelmateriaal geladen zoals de tafeltje, stoeltje en speelmateriaal. Deze zijn ter beschikking gesteld door de directie van de basisschool de Beekbrug, die dit jaar moest sluiten. Het meubilair gaat nu naar de kleuter- en de middenschool in Gát. Hier beginnen de tafeltje, stoeltje en speelmateriaal aan een tweede leven.

De totale lading van dit transport weegt 7840 kg. Inmiddels is de trailer onderweg naar Beregowo in Oekraïne en zijn de nodige documenten voorzien van heel veel stempels opgestuurd naar de contactpersoon in Beregowo. Daar zullen alle goederen tijdelijk worden opgeslagen tot de douane alle papieren heeft gecontroleerd en toestemming heeft gegeven om de goederen op te halen. Dit kan wel zo'n vier tot vijf maanden duren.

De inname van kleding en andere goederen bij Kringloopwinkel Op Dreef gaat gewoon. Het blijft nodig om bruikbaar materiaal in te nemen ten behoeve van de verkoop ter bekostiging van projecten en transporten van kleding in Roemenië en Oekraïne.