Cursus voor mantelzorgers: Het Beschadigde Brein

Sassenheim n In samenwerking met Bijscholing Gezondheidszorg, organiseert Welzijn Teylingen voor mantelzorgers uit de gemeente Teylingen, wegens groot succes voor de twee keer dit jaar de cursus: Het Beschadigde Brein.

Tijdens de cursus wordt verteld over de werking van het menselijk brein en worden er handvatten gegeven over hoe om te gaan met iemand met dementie en NAH (niet aangeboren hersenletsel). Door het verlies van denkvermogen is het gedrag van mensen met dementie en NAH erg afhankelijk van de omgeving. Tijdens de cursus wordt antwoord gegeven op vragen als: Wat is een goede omgeving, wat zijn positieve prikkels en wat kun je aan activiteiten doen als het brein beschadigd is?

De cursus heeft een theoretisch gedeelte en er worden oefeningen gedaan die inzicht geven in de werking van een beschadigd brein.

Deze gratis cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 2,5 uur, op maandagavond 24 september, 1 en 15 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in Sassenheim. Aanmelden kan voor alle drie de bijeenkomsten. De eerste twee bijeenkomsten zijn in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1) en de laatste bijeenkomst is in de Bernardus (Hoofdstraat 82).

Aanmelden is verplicht en kan via de agenda van www.welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252 231805. Voor meer informatie, neem contact op met Leny Noteboom of Jolanda Smit, mantelzorgadviseurs bij Welzijn Teylingen.

Door het verlies van denkvermogen is het gedrag erg afhankelijk van de omgeving