Werkzaamheden Voorhout Clustergebouw in afronding

VOORHOUT n Als het meezit zullen de werkzaamheden aan de schoolkozijnen van het Clustergebouw deze week worden afgerond.

door Nico Kuyt

Daarmee is de al jaren slepende affaire over de lekkende kozijnen afgerond. Het herstel heeft langer geduurd dan gepland. Dat heeft te maken met de late levering van de kozijnen, zo maakte wethouder Arno van Kempen de raadscommissie Welzijn helder. Dat is de reden dat de vervanging van de kozijnen niet gedurende de zomervakantie kon worden afgerond. De wethouder heeft bijna dagelijks contact met school en aannemer Heijmans. De wethouder gaf toe dat de commissie te laat is geïnformeerd over de vertraging. Nu er tijdens het schooljaar wordt doorgewerkt zijn er afspraken gemaakt rond veiligheid, geluid en stof, maar enkele commissieleden hebben van ouders vernomen dat het niet zo loopt als zou moeten lopen. Van Kempen verklaarde met de scholen en de aannemer gesproken te hebben en nog zal spreken om het aan te scherpen. Gekeken wordt of maatregelen extra moeten worden genomen om de veiligheid van de kinderen te garanderen. Er is een toezichthouder aanwezig. Gezaagd wordt voor half 9 en na schooltijd. Af en toe wordt getimmerd, maar zal tot een minimum worden beperkt. Hetzelfde met stofoverlast. Hij neemt de vraag mee van D66 om iets kan gebeuren met groep 8 en de citotoest, een zorgpunt die bij de ouders van groep 8 leeft. Als de leverancier van de ramen de afdpraak nakomt, worden eind deze week de werkzaamheden afgerond.


Laatste poging om bouwplannen Herenweg te stoppen

Warmond n Tijdens de vergadering van donderdag 27 september neemt de gemeenteraad het definitieve besluit over de goedkeuring van een uitgebreid bouwplan van 6 koopwoningen en 33 sociale huurappartementen aan twee zijden van de Herenweg in Warmond,

Maar niet iedereen is het er mee eens. Namens omwonenden sprak Anne Breimer tijdens de vergadering van de Commissie Ruimte. Naast het feit dat er het nodige groen aan de Herenweg verdwijnt, een zorg die D66 met haar deelt, vindt zij dat de bouwplannen ook teveel invloed hebben op het beschermd dorpsgezicht. "Wellicht kan de raadscommissie in overweging nemen om de monumentencommissie te vragen om dit aspect nog eens goed bij de beoordeling te betrekken. Zeker omdat in de structuurvisie van de gemeente Teylingen staat dat: 'Er in beperkte mate aanvullende woningbouw zal plaatsvinden in kleinschalige projecten die het karakter van het dorp versterken.' Dit laatste is aan de orde", aldus Breimer.
"De nieuwbouwplannen voor dit stukje beschermd dorpsgezicht dat verdwijnt, lijken in geen velden of wegen op de huidige gebouwen die zijn gebouwd in de jaren 50. Terwijl achter het oude in renovatie zijnde Zorgcentrum Liduina nieuwbouw is voorzien dat geheel in dezelfde oude stijl zal plaatsvinden. En dat is niet eens te zien vanaf de Herenweg!
De Herenweg zal er op de kruising met de van Duivenvoordestraat en Lockhorstlaan heel anders uit gaan zien. Er zullen bomen verdwijnen er komt een muur/geluidswal langs de stoep en er is aan beide zijden van de straat nieuwbouw te zien."

Gehoor

Of zij gehoor zal vinden is de vraag. Alle partijen zijn het eens met het plan, D66 wil in haar fractie nog bespreken of ze nog iets kunnen doen aan het behoud van groen (bomen en struiken) aan de Herenweg. "Omwonenden hadden liever gezien dat de bestaande bouw op beide plekken vernieuwd werd, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Het plan dat nu voorligt is wel haalbaar, omdat de grond in het beschermd dorpsgezicht verkocht wordt om er koopwoningen op te bouwen", aldus de gemeente.