Hakim op z'n best in Warmond

warmond n Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek vooral bekend is door zijn rol in Sesamstraat. De door hem ontwikkelde acts vinden hun oorsprong in straatoptredens in Amsterdam en Parijs. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grote mensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van kinderen van alle leeftijden. In zijn nieuwste interactieve show 'Hakim op zijn best' is het lachen geblazen over van alles en met alles. Woensdag 17 oktober 15.00 uur. Een kaartje kost 8,50 euro. Voor kaartverkoop zie www.theaterhettrefpunt.nl. Ook verkoop aan de zaal of bij het VVV Warmond is mogelijk.


Oecumenische Taizéviering

sassenheim n Op zondag 23 september wordt de eerste oecumenische Taizéviering van dit seizoen gehouden in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer en gebed. Even een moment om stil te zijn na deze feestweek en nu alle seizoensactiviteiten weer van start gaan. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die u in gedachten heeft.


Meccano in Bernardus

sassenheim n Meccano, speelgoed herinneringen uit onze jeugdjaren of is het nog steeds technisch speelgoed voor jong en oud? Welke jongen heeft in zijn leven, al dan niet met hulp van vader, gespeeld met meccano. Boutjes en moertjes moesten aaneen worden geschroefd om te komen tot een kraan, auto etc. De mogelijkheden om te bouwen zijn oneindig. Het aloude constructiespeelgoed is nog steeds een levendige hobby, al zijn er natuurlijk aanpassingen gemaakt aan de wensen van de huidige tijd. Op 6 oktober organiseert Meccano Gilde Nederland een expositie in Bernardus, Hoofdstraat 82 in Sassenheim. Daar zullen fraaie constructies te zien zijn als werkende hijskranen, auto´s en andere machines, kortom interessant voor jong en oud. Van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom. En de toegang? Die is gratis.