Afbeelding
Foto:

Petra van Steijn wint prijs Wereldwinkel

Voorhout n Op de braderie in Voorhout kon iedereen net als bij de Nacht van Sassem bij de stand van de Wereldwinkel raden naar het gewicht van de mand met levensmiddelen. Ook in Voorhout hebben velen meegedaan. De manden in Sassenheim en Voorhout waren exact gelijk, dus de moeilijkheid van het raden van het gewicht ook. De beste schatting in Voorhout kwam van Petra van Steijn die met 1.385 maar 29 gram van de werkelijkheid 1.414 af zat. Liza Ultee zat er Sassenheim maar 14 gram naast. Inmiddels heeft ook Petra de mand in ontvangst genomen.


Jeu de Boules

Warmond n Sinds april 2018 is Tennisvereniging Overbos in Warmond uitgebreid met een afdeling Jeu de Boules. Iedere woensdag-, vrijdagmorgen en zondagmiddag wordt er door de leden gespeeld. Op woensdag 26 september a.s. wordt het eerste TV Overbos Jeu de Boule-toernooi georganiseerd. Er wordt gespeeld in 3 rondes van 50 minuten. Niet-leden kunnen tegen een bijdrage van EUR 5,-- ook meedoen aan het toernooi (incl. gratis lunch, excl. consumpties). Opgeven kan via gerto22@wxs.nl. Gestart wordt om 09.30 uur en het toernooi zal ongeveer 13.00 uur afgelopen zijn. Na afloop staat er een heerlijke lunch op jullie te wachten.


Workshop symbolisch schilderen

regio n Op vrijdag 21 september start een nieuwe workshop 'Symbolisch Schilderen' bij Palliam. Onder leiding van de bekende kunstenaar Nicoline Heemskerk uit Warmond (www.nicoline-heemskerk.com) gaan alle deelnemers creatief op zoek naar waar ze staan, wat ze raakt of waar ze van houden. Talent of ervaring zijn niet nodig. Nicoline helpt bij deze persoonlijke zoektocht en met het professioneel opzetten van een eigen compositie. Het resultaat is een persoonlijk meesterwerk geïnspireerd door jezelf.

Deze workshop van drie ochtenden (21 en 28 september en 5 oktober van 10.00 tot 12.00 uur) is voor iedereen die er wel eens over denkt om te gaan schilderen om te verbeelden wat je bezighoudt. Of van datgene wat soms moeilijk in woorden kan worden uitgedrukt.

De ochtenden worden gehouden bij Palliam, Nieuwe Zeeweg 75, Noordwijk. De kosten voor de cursus, inclusief het gebruik van verf, penselen en het canvasdoek zijn € 75,-. Inschrijven kan bij www.palliam.nl.