Gemeente traag met beantwoorden e-mail

teylingen n Van de 380 gemeenten in Nederland slagen 143 (38 procent) er niet in e-mail van burgers op tijd te beantwoorden. Dit blijkt uit het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten 2018 van Wij Verdienen Beter. In het onderzoek werd van 24 gemeenten in het geheel geen antwoord ontvangen. Teylingen was helaas één van deze gemeenten.

Het onderzoek Bereikbaarheid Gemeenten is voor het vierde jaar op rij uitgevoerd door Wij Verdienen Beter. Alle 380 gemeenten kregen per e-mail (of indien niet beschikbaar via een webformulier) een eenvoudige vraag voorgelegd. De vraag ging dit jaar over waar de gemeentebegroting is te vinden. Overeenkomstig de e-mailgedragslijn voor overheden moet deze vraag binnen twee werkdagen beantwoord worden. In totaal 38 procent van de gemeenten bleek niet in staat om de vraag op tijd te beantwoorden. Bij 73 gemeenten moest de vraag na 4 weken herhaald worden omdat nog geen antwoord was ontvangen. Van 24 gemeenten werd in het geheel geen antwoord ontvangen op de eerste of de tweede e-mail. Meer informatie over het onderzoek en andere scores van de gemeente Teylingen: www.wijverdienenbeter.nl.


Rabobank steunt Korenslag 2018

regio n Dinsdag 11 september overhandigde Jolanda Geerlings namens de Rabobank Bollenstreek een cheque van € 2.000 aan Popkoor Bloom. Frank Helsloot nam de cheque graag aan en verklaarde dat dit Bloom heel erg op weg helpt bij de organisatie van Korenslag 2018. De Rabobank-Bollenstreek is een coöperatie van leden. De leden bepalen aan welke activiteiten een bijdrage uit het coöperatiefonds wordt gegeven. Het zijn dus de leden uit de Bollenstreek die Korenslag een warm hart toedragen en de bijdrage beschikbaar hebben gesteld. Zij doen dat omdat Korenslag een echte regionale activiteit is, waar veel mensen plezier aan beleven. Popkoor Bloom is de organisator van Korenslag op 6 oktober in de Schelft in Noordwijkerhout. . De grote sporthal wordt omgebouwd tot een theater waar 10 koren op zullen treden voor een zaal van 900 toeschouwers. Met deze grote bijdrage uit het Rabobank-Coöperatiefonds is Korenslag 2018 financieel mogelijk geworden.