v.l.n.r.: Ankie wilde graag met ex-collega's Wilma Bleeker, Suzanne Deerenberg, Willemijn Heijink op de foto. | Foto: PvK
v.l.n.r.: Ankie wilde graag met ex-collega's Wilma Bleeker, Suzanne Deerenberg, Willemijn Heijink op de foto. | Foto: PvK Foto:

Warme afscheidsreceptie voor Ankie Jochemsz

n 'Ik heb het met hart en ziel gedaan'

voorhout n Vorige week woensdag nam Ankie Jochemsz afscheid van het beroep dat zij bijna dertien jaar met passie uitoefende. Velen kwamen haar in 'Cheers' de hand schudden en bereidden haar op deze wijze een warm afscheid.

Door Piet van Kampen

Hoeveel keren heeft Ankie tijdens haar beroep als uitvaartverzorgster en begeleidster een afscheid op een gepaste en respectvolle wijze jegens de overledene en de nabestaanden mogen regelen? Nu was het de beurt aan vele bekenden, vrienden en relaties om het afscheid van Ankie van haar werk onvergetelijk te maken. Uit haar dankwoord bleek dat zij samen met de collega's ruim duizend uitvaarten had mogen verzorgen. Samen met haar vriendin Jollie Wildeman die al werkzaam in het uitvaartwezen was begon Ankie een uitvaartonderneming in Voorhout en omgeving nog voordat de gemeente Teylingen bestond. Een paar jaren later sloot Wilma Bleeker zich bij het duo aan. Het succes duurde voort want de dames hadden een hele goede naam in de regio opgebouwd. Uitvaartonderneming Teylingen bloeide in de Bollenstreek. Over het vak wat zij nu achter zich laat: 'Het was een fantastisch beroep om mensen in moeilijke dagen te kunnen en mogen ondersteunen. Ik heb het met hart en ziel gedaan' klinkt zij vol overtuiging.

Dankbaar

Aan haar dankwoord leek geen einde te komen. Natuurlijk aan Jollie Wildeman met wie zij samen het bedrijf oprichtte, aan Wilma Bleeker die er later bij kwam, aan Willemijn Heijink die in 2016 aansloot en aan haar opvolgster Suzanne Deerenberg. Heel veel bedrijven, instanties en kerken waarmee zij samen heeft gewerkt werden in één adem genoemd. En nu met de vrije tijd? 'Ik ben voorzitter van de Bewonersvereniging Herestaete en organiseer graag de nodige activiteiten. Een ook een potje golf zit erewel in''lacht zij met een blik vooruit in de toekomst. 'Maar ik ga het vak missen'.

"Het was een fantastisch beroep"