Het Tableau Vivant. Zittend van links naar rechts: Jan Breetvelt, Ida Heijl, Hans Heijl, Ellen Cornelissen en Marianna Hiel. Staand: Danny Ahrens, Tineke Klaver, Aad Kaandorp alias Adriën de Caen Village en Hans Hiel. Erachter zijn enkele leden van de band Muziekmenu te zien. | Foto: PR
Het Tableau Vivant. Zittend van links naar rechts: Jan Breetvelt, Ida Heijl, Hans Heijl, Ellen Cornelissen en Marianna Hiel. Staand: Danny Ahrens, Tineke Klaver, Aad Kaandorp alias Adriën de Caen Village en Hans Hiel. Erachter zijn enkele leden van de band Muziekmenu te zien. | Foto: PR Foto:

Bridgevereniging Sassem Troef 50 jaren jong

sassenheim n De bridgevereniging Sassem Troef bestaat 50 jaar en dat hebben de leden geweten! Chris Spierings en John Minck hebben er als organisatoren voor gezorgd dat de jubileumviering in Hotel Van der Valk in Sassenheim een feest werd om nooit te vergeten.

Allereerst werd er natuurlijk gebridged. Zonder het mes op tafel kruisten 52 paren de degens. De rijk gevulde prijzentafel mocht als eerste worden bezocht door het paar dat (het was per slot van rekening een 50-jarig jubileum) het dichtst boven de 50 procent scoorde, Coby en Peter Staats. Daarna was de eerste keus aan de winnaars van de drive met een monsterscore van 71,5 procent, Jeanette en Danny Ahrens. De overige prijzen gingen naar paren die vijfde, tiende, vijftiende enz. waren geworden.

Daverende verrassing

Na een gezellige borrel op het zonnige terras werd het tijd om aan tafel te gaan voor een prima verzorgd diner. Maar voordat de gerechten werden geserveerd, was er nog een daverende verrassing voor de aanwezigen. De beroemde Franse schilder Adriën de Caen Village creëerde ter plekke een Tableau Vivant waarop een aantal leden met bijzondere verdiensten voor de vereniging Sassem Troef in het zonnetje werden gezet. Ondanks zijn zware Franse accent wist hij voor iedereen toch nog redelijk verstaanbaar duidelijk te maken waarom – zonder andere clubvrijwilligers te kort te doen - de keuze juist op deze verenigingsleden was gevallen.

Eeuwige roem voor "Ik heb een potje met vet"

voorhout n Het bestuur van de Bewonersvereniging Herenstaete organiseerde, i.v.m. Burendag, op zaterdag 22 september, een Oud-Hollandse spelletjesdag in de parkeerkelder van het gebouw aan de Agneshove in Voorhout.

Een ruimte die er overigens, vanwege het schilderen van de muren als Burendagactiviteit in 2011, heel vrolijk en gezellig uitziet! De bewoners werden vanaf 11.00 uur hartelijk ontvangen met koffie en thee en natuurlijk iets Oud-Hollands te smikkelen erbij. Zeker 50 bewoners waren aanwezig en hadden er zin in. Ze werden ingedeeld in 8 groepjes door het zingen van Oud Hollandse liedjes om op deze manier nieuwe medebewoners te ontmoeten en/of wat beter te leren kennen.

Spellenbaan

In een van de nissen van de parkeergarage waren 10 XL Oud Hollandse spellen opgesteld. Hoedje wip, knikkerbaan, blik gooien, klompenspel, sjoelen enz. De eerste 6 spellen werden gespeeld voor de pauze, onder het genot van af en toe een Oud Hollands snoepje als doping. Daarna waren de bewoners echt toe aan een snee krentenwegge, sandwich of slaatje. Vervolgens konden ze er weer volop tegenaan voor de laatste 4 spellen. Er werd veel gelachen, soms vals gespeeld, maar het was ontzettend gezellig en leuk.

Nazit

De nazit vond weer plaats in de technische ruimte! Wijkregisseur Loes Massaro van de gemeente Teylingen, kwam ook nog even de sfeer proeven. Onder het genot van een glaasje advocaat met slagroom, boerenjongens, Beerenburg of sinaasappelsap, met poffertjes erbij, volgde de uitslag. De winnende groep werd "Ik heb een potje met vet"! Zij kregen geen prijs, maar wel eeuwige roem. Het was nog lang gezellig druk. De laatste bewoners gingen rond 15.30 uur tevreden (zingend) huiswaarts. Het was een zeer geslaagde Burendag, met eigenlijk alleen maar winnaars.

Gezelligheid troef op Burendag.