Afbeelding
Foto:

Muziekinstrumenten Rijnlands Lyceum Sassenheim naar Sint Maarten

sassenheim n Afgelopen week zijn de muziekinstrumenten op transport gegaan, die zijn gekocht na de inzamelingsactie van het Rijnlands Lyceum Sassenheim voor het Milton Peters College op Sint Maarten.

"Op 6 juni hadden we een geweldige actiedag voor deze school", vertelt Leontine van den Berg, samen met Floor van Maren initiatiefneemster van de actie. "Die ondervond door de orkaan Irma veel schade, zo was het complete muzieklokaal verwoest. Dankzij enorme inzet van onze leerlingen (en ouders die sponsorden) bracht de actie het prachtige bedrag op van €11.900! Leerlingen deden hiervoor heitje-voor-een-karweitje-achtige klussen, namen deel aan een sponsorloop of, tegen een kleine vergoeding, aan workshops en toernooien die docenten organiseerden. Ook de dinershow 'RLS on stage' bracht een mooi bedrag op.

Geslaagd

Ons doel 'bring back the music' in het Milton Peters College is helemaal geslaagd; van het geld zijn o.a. elektrische gitaren, keyboards, microfoons en versterker, bladmuziek en drumstellen gekocht: alles wat de school in staat stelt om een band op te richten. Music All-in in Noordwijk heeft ons daar ook financieel mee geholpen, net als de vervoerder die het gratis meeneemt. En nu gaat dit alles dan echt naar Sint Maarten. De school liet opnieuw weten er enorm blij mee te zijn! En wij zijn trots op onze leerlingen die het mogelijk maakten!", besluit Leontine van den Berg.


Home-Start 25 jaar

Sassenheim n In Nederland hebben 40.000 ouders van Home-Start vrijwilligers ondersteuning gekregen bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de preventieve ondersteuning door Home-Start is de afgelopen tien jaar flink gestegen. De vraag naar getrainde vrijwilligers die zelf ervaring hebben met opvoeden groeit daarin mee.

Ook 6 gemeenten in de Duin en Bollenstreek (Teylingen, Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout, Noordwijk en Katwijk) voeren het Home-Start programma uit. Afgelopen jaar zijn hier 30 gezinnen met 69 kinderen ondersteund. Nu het programma vijfentwintig jaar in Nederland wordt aangeboden, organiseert Home-Start inhoudelijke en feestelijke activiteiten. Ons doel is het verbinden van ouders, kinderen en professionals zodat niemand er alleen voor staat. De coördinator van locatie Home Start Duin- en Bollenstreek, Amber van Tetterode vertelt: "In de gemeenten organiseren we met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes een kinderfeestje met de Home-Start vlaggenactie. We gaan samen een slinger met feestvlaggetjes maken. Hierbij betrekken we zoveel mogelijk kinderen in Nederland die deze vlaggetjes gaan versieren. Kinderen van Home-Start gezinnen, maar ook van scholen doen mee. Aan het einde van het jubileumjaar, in de week van de opvoeding 2019, brengen we de feestvlaggetjes uit heel Nederland bij elkaar om te kijken of we 25.000 versierde vlaggetjes hebben weten te maken."
Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun opgroeiende kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund. Het wetenschappelijk onderbouwde Home-Start programma vormt een belangrijke schakel in de participatiesamenleving, omdat blijkt dat ouders hun gezin tijdig weer op de rit krijgen en de alledaagse opvoedvragen weer aan kunnen. Meer informatie over het aanmelden van gezinnen of vrijwilligerswerk bij HSD&B: A.vanTetterode@humanitas.nl of 06-28621740. www.home-start.nl