Silent disco: Het Pratende Boek

sassenheim n Lieve Lieven is een feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen en hun ouders. Theatermaker Daniel van den Broeke maakte deze voorstelling speciaal voor de Kinderboekenweek 2018. Lieve Lieven weet heel goed hoe je vriendjes moet maken. Zij neemt bezoekers van de silent disco met behulp van speciale koptelefoons mee in een fantastisch verhaal. Het is een avontuur over vriendschap van A tot Z. Open het boek, stap in de fantasie en beleef het leesavontuur waarin iedereen zelf de hoofdrolspeler is. Deze voorstelling past het beste bij kinderen van groep 3 tot en met 6 van de basisschool. 3 oktober om 15.30 uur in de Bibliotheek in Sassenheim. Kaarten kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet-leden. De kaarten zijn te bestellen via bibliotheekbollenstreek.nl of in de Bibliotheek.


Voorlezen in de Bibliotheek

teylingen n In de Bibliotheekvestigingen van Teylingen wordt op 3 oktober, eerste woensdag van de maand voorgelezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar. Na het voorlezen kunnen kinderen aanschuiven aan de knutseltafel. In Sassenheim en Voorhout wordt er voorgelezen van 14.30 tot 15.30. In de Bibliotheek in Warmond wordt van 10.00 tot 11.00 uur voorgelezen.

(Voor)lezen bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! Ouders en grootouders met kinderen zijn allemaal welkom. Meedoen is gratis. Deze woensdag staat het voorlezen in het teken van 'vriendschap'. Het thema van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek loopt dit jaar van woensdag 3 oktober t/m zondag 14 oktober. Nederlandse kinderboeken met het thema vriendschap staan centraal.
In de Bibliotheek in Sassenheim, Voorhout en Warmond kunnen kinderen meedoen met activiteiten. Met die activiteiten maken kinderen weer op een andere manier kennis met verhalen en boeken.

Op de cover
Op de cover van jouw favoriete boek! Voor iedereen die het leuk vindt om zelf eens op de omslag van een boek te staan! Meedoen is eenvoudig. Iedereen kan tijdens openingstijden gratis de fotografiehoek in de Bibliotheek bezoeken en een boek kiezen uit een lijst van ruim 50 titels. Medewerkers van de Bibliotheek zorgen er voor dat jouw persoonlijke cover in je mailbox komt. Op 3, 5 en 6 oktober in de Bibliotheek in Warmond; 8, 9, 10 en 11 oktober in de Bibliotheek in Sassenheim; 12 en 13 oktober in de Bibliotheek in Voorhout.