De Sassenheimse Moran Lindhout speelde een belangrijke rol in de overwinning van haar club ZVL. | Foto: PR
De Sassenheimse Moran Lindhout speelde een belangrijke rol in de overwinning van haar club ZVL. | Foto: PR Foto:

Sassenheimse beslissend in Supercup waterpolo

Leiden n Vorig jaar is Moran Lindhout Nederlands kampioen geworden samen met de BM1 dames van ZVL. Dit weekend mocht zij door het ontbreken van jeugdinternationals mee met de dames 1 van ZVL-1886. Hierbij was zij beslissend in de strafworpen sessies.

Polar Bears en ZVL-1886 zijn beiden al jonge ploegen, maar door het ontbreken van jeugdinternationals Simone van de Kraats, Nina ten Broek, Cynthia Mulder (Polar Bears) en Jasmin Entezar, Janieke Oosting, Rozanne Voorvelt (ZVL-1886) waren de ploegen mogelijk nog jonger. Polar Bears-coach Evangelos Doudesis legde twee debutanten in het water: Lola Moolhuijzen en Jill Oort. Met name Moolhuijzen speelde met twee treffers een opvallende rol. Zijn collega Jacob Spijker koos met Duchanka Kammerman, Laura Roels, Sterre Bijkerk en Moran Lindhout ook voor veel nieuwe namen. Laatstgenoemde kende een droomdebuut. ZVL-1886 stond na één periode spelen al met 0-3 voor. Gaandeweg kwam Polar Bears steeds dichterbij en wist met nog slechts anderhalve minuut te spelen via Iris Wolves voor het eerst op voorsprong te komen: 5-4. Roline Schuijt stak echter een stokje voor een Edes feestje door zeventien seconden voor het einde alsnog 5-5 te maken. In de strafworpenserie misten beide ploegen veel strafworpen,. Er was een hoofdrol weggelegd voor debutant Lindhout, die de beslissende Leidse strafworp binnenschoot.


De kop is eraf bij VCS

sassenheim n Na een paar weken training en voor veel teams oefenwedstrijden, is de competitie voor Volleybalclub Sassenheim weer begonnen. Dames 1 sloot vorig seizoen af met degradatie en speelt daarom afgelopen donderdag haar eerste wedstrijd thuis in de 1e klasse.

Er zijn wat kleine wisselingen in de teamsamenstelling, zo is middenspeelster Hilde Claassen gestopt en is Lisanne Oudhoff erbij gekomen op de diagonaal-positie. Hoewel de dames starten met maar 1 wisselspeelster op de bank, gaan zij voortvarend van start.

Het team van SKC dames 2 biedt zeker weerstand, maar VCS dames 1 is vrij goed op elkaar ingespeeld en is stabiel. De sterke service waar het team om bekend staat, ontwikkelt zich gedurende de wedstrijd en het snellere eerste tempo spel op midden werpt veelvuldig vruchten af.
Al met al doen de dames wat ze moeten doen en trappen het seizoen af met een zeer nette 4-0 winst (25-22, 25-15, 25-20, 25-22).
Een mooie start die veel belooft voor de rest van het seizoen.

Heren

Bij de heren heeft Joost van Anrooij dit seizoen de overstap gemaakt van NOVO naar VCS heren 1. Heren 1 speelt net als de afgelopen jaren promotieklasse en start met coach Herman Versluis het seizoen met een uitwedstrijd in Zoetermeer (Zovoc heren 1).
Helaas doen de heren minder goede zaken en verliezen met 4-0 (18-25, 23-25, 22-25, 22-25), vooral door zich wat te veel te laten afleiden door de beslissingen van de scheidsrechter. Zovoc verslapt enigszins richting het eind van de wedstrijd en maakt wat meer fouten, maar het eigen spel van VCS is overall iets te voorspelbaar.

Komend weekend

Donderdag 27 september hebben de heren de kans zich te herstellen en spelen dan thuis tegen VV Utrecht. Dames 1 mag vrijdag 28 september naar Den Haag voor de eerste uitwedstrijd (Kalinko D3).