Jeugd internationaal Mike Broekman scoort voor The Bassets. | Foto: PR
Jeugd internationaal Mike Broekman scoort voor The Bassets. | Foto: PR Foto:

Bassets winnen knotsgek duel tegen Ascrum

sassenheim n De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben de eerste winstpartij van het jonge seizoen te pakken. Zij wonnen met 25-29 in Amsterdam van Ascrum.

Maar dat ging niet zonder slag of stoot en het bleef tot het laatste fluitsignaal bloedstollend spannend. In de eerste helft waren The Bassets Heer en Meester op het veld en dat leidde tot een bijna veilige ruststand van 6-22.
Na de denkbeeldige thee was het plots een heel ander Ascrum die hun kunsten vertoonde en terwijl The Bassets op hun lauweren leken te rusten gaf Ascrum plank gas. De teller aan hun kant van het scorebord steeg pijlsnel omhoog terwijl die aan de Bassets zijde stil bleef staan, waarbij Ascrum zelfs de voorsprong nam 25-22. Dit konden The Bassets niet laten gebeuren dat zij met lege handen van het veld zouden stappen. Dus nog een keer trapten ze het gaspedaal in en dat resulteerde in score en de einduitslag van 25-29.

Lastig parket

Opgelucht stapte de Sassemers van het veld met ongeloof in hun ogen, want hoe was het mogelijk dat ze zichzelf in zo'n lastig parket hadden gespeeld, dit is stof tot nadenken.
Daar hebben ze een kleine week de tijd voor want zaterdag staat de loodzware wedstrijd tegen Castricum op het programma. De aftrap in Sassenheim is om 15.00 uur, toegang gratis.