v.l.n.r. John van der Tol (citymanager), Ronald Boere (Garage Schoonoord), Jacques van de Nouland (Sjaaks Hobbyshop) en Peter Rijnsburger (Fietsreparatie Voorhout). | Foto: PR
v.l.n.r. John van der Tol (citymanager), Ronald Boere (Garage Schoonoord), Jacques van de Nouland (Sjaaks Hobbyshop) en Peter Rijnsburger (Fietsreparatie Voorhout). | Foto: PR Foto:

'Voorhout onderneemt!' nieuwe gezamenlijke beeldmerk

voorhout n De Voorhoutse winkeliers en horeca ondernemers hebben samen nagedacht over een eigen logo en de slogan. Dit is een van de resultaten uit de ondernemersavonden georganiseerd door citymanager John van der Tol.

Dat je met samenwerken elkaar kunt versterken en beter gebruik kunt maken van elkaars kracht is doorgedrongen bij de Voorhoutse ondernemers in de 3 verschillende winkelgebieden (Oosthoutplein, Jacoba van Beierenhof en de Heerenstraat). Sinds de eerste bijeenkomst van 13 maart jl. hebben de ondernemers met elkaar afgesproken om gezamenlijk de krachten te bundelen. Hieruit zijn diverse ideeën naar voren gekomen waarmee de ondernemers aan de slag zijn gegaan. In kleine commissies wordt intensief samengewerkt. Dit gezamenlijke logo en slogan is gerealiseerd door de commissie van ondernemers Ronald Boere (Garage Schoonoord), Peter Rijnsburger (Fietsreparatie Voorhout) en Jacques van de Nouland (Sjaaks Hobbyshop). Tijdens de zomervergadering heeft deze commissie diverse logo's en slogans voorgelegd aan de aanwezige ondernemers. Met ruime meerderheid is destijds gekozen voor het nieuwe beeldmerk. Het is de bedoeling om zowel gezamenlijk als ook individueel het logo en de slogan in te gaan zetten en hiermee ook meer als een naar buiten te komen.

Meer commissies

Naast dit beeldmerk wordt er ook gewerkt aan een welkomsmap voor nieuwe ondernemers, alsmede gezamenlijk evenementen en diverse consumentenacties. Binnenkort krijgen de winkels een raamsticker met het logo en zal de eerste consumentenactie met het beeldmerk worden voorzien. Op de volgende ondernemersbijeenkomst van 17 oktober krijgen de winkeliers van citymanager John van der Tol een scala van mogelijke toepassingen voorgeschoteld; van vlaggen tot cocktailprikkers, van bierviltjes tot aan welkomsborden. Allemaal toepassingen waar het nieuwe logo allemaal op terug kan komen."


Wandelpad Roodemolenpolder

teylingen n Op dinsdagavond 25 september presenteerde de gemeente Teylingen de eerste uitwerkingen voor het Wandelpad Roodemolenpolder.

Na een interactief proces zijn drie droomvisies uitgewerkt waarin de polder groen blijft, het agrarisch karakter behouden blijft en de biodiversiteit vergroot, en tegelijk beter beleefbaar wordt, bijvoorbeeld door het realiseren van een recreatieve wandelroute.