Handhavingsvakantie voor bouwverkeer Teylingerlaan?

SASSENHEIM n Het niet handhaven van het in- en uitrijverbod voor bouwverkeer en de geldende verkeersregels op de Teylingerlaan en het het buurtschap Teijlingen, heeft de gramschap opgeroepen van het CDA-raadslid Sybrinne de Vries.

door Nico Kuyt

In 2008 zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en vertegenwoordigers van de bewonerscommissie Teylingerlaan over het weren van het bouwverkeer van Overteylingen op de Teylingerlaan.

Maar sinds de start van de bouw van het Campoterrein hebben bewoners klachten met foto's naar de gemeente gestuurd waaruit blijkt dat het afgesproken inrijverbod en verkeersregels veelvuldig door het bouwverkeer wordt overtreden. En daardoor komt de veiligheid van de inwoners van het buurtschap Teylingen en van de schoolgaande fietsende kinderen in het geding.

De Vries vraagt nu aan B&W of de burgemeester én de politie langdurig op 'handhavingsvakantie' zijn. Zij wil weten hoeveel klachten er zijn ingekomen en wat ermee gedaan is.

Tevens verzoekt zij het geknakte vertrouwen van de bewoners van de Teylingerlaan te herstellen door met hen in een gesprek te gaan en te verzekeren dat per direct daadwerkelijk handhavend zal worden opgetreden tegen de overtredingen.


Wie verdient de Teylinger prijs?

teylingen n Vrijwilligers van een verenigingen met een goed project of initiatief; of een groepje buurtbewoners die iets hebben georganiseerd in de wijk kunnen voor de Teylinger Prijs genomineerd worden. Voorwaarde is dat het project meerwaarde heeft voor de Teylinger samenleving en verbinding brengt tussen bewoners. Nomineren kan het hele jaar door.

De sluitingsdatum van de laatste ronde in 2018 is 31 oktober. Tot deze datum kan men initiatieven nomineren voor de derde ronde. De nominaties worden bekeken door een jury bestaande uit een bestuurslid van Welzijn Teylingen, een raadslid en een gemeenteambtenaar. De winnaar krijgt een prijs uitgereikt van 250 euro, krijgt bezoek van een raadslid en media-aandacht op de gemeentepagina van de krant. De Teylinger trofee, de prijs der prijzen, wordt aan het einde van het jaar gekozen uit de drie winnaars van de Teylinger prijzen. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro plus een trofee en wordt uitgereikt op het vrijwilligersfeest in december. Iedereen is uitgenodigd om te nomineren, dat kan zijn een eigen project zijn, of dat van een ander. Het mag een groot maar zeker ook een heel klein project zijn. Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligerswerk/Teylinger prijzen; hier staan ook de winnaars van 2017 met foto's en film. Voor vragen kan men contact opnemen met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen, telefoon 0252 231805. (dinsdag en woensdag).


Collectanten gezocht voor NSGK

sassenheim n NSGK( Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) houdt van 12 tot en met 17 november haar landelijke collecte. De stichting zoekt nog zeker 10 helpende handen in Sassenheim. Collecteert u mee voor kinderen met een handicap? Het kost maar een paar uur en u kunt binnen de collecteweek zelf een tijdstip uitzoeken dat u schikt. En misschien hebt u vrienden of familieleden die ook mee willen doen? Hoe meer collectanten, hoe meer NSGK kan doen voor kinderen met een handicap! Aanmelden en info: S.J.Eisenga ,tel. 0252215540 e-mail nsgk.siep@gmail.com