Don Verhoeff legt de belofte af ten overstaande van de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Carla Breuer.| Foto: NK
Don Verhoeff legt de belofte af ten overstaande van de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Carla Breuer.| Foto: NK Foto: Nico Kuyt

Don Verhoeff voor GroenLinks geïnstalleerd in de gemeenteraad

TEYLINGEN n In de gemeenteraad van 27 september is Don Verhoeff geïnstalleerd als raadslid voor de fractie van GroenLinks.

Hij volgt Lena Budko op die sinds de verkiezingen in het voorjaar nog maar kort in de raad heeft gezeten. Verhoeff was al burgerlid in de raadscommissie Ruimte. Budko moest vanwege haar drukke leven zich terugtrekken uit de raad, maar wordt nu burgerlid in de raadscommissie Bestuur, een soort van stuivertje wisselen dus.

De gemeenteraad kon op 27 september nog niet van haar afscheid nemen, want zij kon niet aanwezig zijn. Verhoeff legde de belofte af en is nu de fractievoorzitter van GroenLinks. De partij heeft twee zetels in de gemeenteraad.

Naast Verhoeff zetelt ook Helmar van der Ploeg voor GroenLinks in de raad. (NK)


Raadsleden willen duidelijkheid over overlast van arbeidsmigranten

TEYLINGEN n Bij de fractie van het CDA zijn meerdere klachten ingekomen over de overlast wanneer meerdere arbeidsmigranten in één huis zijn gehuisvest en het niet handhaven door B&W. Raadsleden Manon van Dijk en Sybrinne de Vries hebben hierover vragen aan B&W gesteld.

door Nico Kuyt

Het blijkt dat door bewoners bij de gemeente en de politie meldingen zijn gedaan van overlast in de kernen Voorhout en Sassenheim. Beide raadsleden willen nu van B&W weten hoeveel dat er zijn, welke maatregelen concreet zijn genomen om te handhaven en in de toekomst genomen worden. Temeer daar de gemeente Teylingen in mei 2018 nog aangaf hierover 'geen concrete signalen' te hebben ontvangen. "Is het college van B&W van opvatting dat zij met deze antwoorden de gemeenteraad destijds juist en volledig heeft geïnformeerd?", vragen de raadsleden zich af. Woningen mogen niet zomaar omgezet worden naar een logiesfunctie voor de huisvesting van arbeidsmigranten, zo geven zij ook aan.