Koert Witteman zong in de raadsvergadering letterlijk de blues. | Foto: NK
Koert Witteman zong in de raadsvergadering letterlijk de blues. | Foto: NK Foto: Nico Kuyt

Treurnis over schrappen fietspad Roodemolenpolder

sassenheim/voorhout n Vorige week sloot de gemeenteraad definitief het boek voor de aanleg van een fietspad door de Roodemolenpolder. Er werd hier en daar nog wel een traantje weggepinkt.

Door Nico Kuyt

Zo legde raadslid Fred Koot (D66) in de afgelopen gemeenteraad een stemverklaring af. Hij wees erop dat er nog steeds substantiële bijdragen aanwezig zijn voor een aanleg. Het fietspad is naar zijn mening ook een prima aanvulling op het fietsnetwerk en de lijnen van Hoogwaardig Openbaar Vervoer in de verkeersstromen tussen oost en west en vice versa. "Als het fietspad kan worden gecombineerd met een wandelpad heb je in één klap ook een oplossingsrichting voor de natuurinrichting van de Roodemolenpolder en zijn verdere paden vooralsnog niet nodig. Heel veel inwoners en reizigers gaan hiervan profijt hebben en niet te vergeten planten en dieren", aldus Koot.

Gezien de toename aan woningen en bedrijven in de streek is het schrappen een gemiste duurzaamheidskans, besloot hij. Ook bewoner Van der Valk uitte hetzelfde geluid als inspreker in de gemeenteraad. "Het klopt niet wat er gebeurt. Er komen steeds meer mensen en dat brengt meer verkeer met zich mee. De fietser is het meest verkeersvriendelijk. Houd vast aan het fietspad in het algemene belang. We moeten uit de auto." De gemeenteraad schrapte evenwel als hamerpunt de aanleg van het fietspad.


Gemeenteraad in stemming gebracht met blues

Teylingen n Het is niet gebruikelijk, maar vooraf aan de raadsvergadering klonk op 27 september muziek door de raadzaal. Daar werd het stokje van de Culturele Estafette doorgegeven aan de Sassemse singer/songwriter Koert Witteman.

Met de Culturele Estafette wil de gemeenteraad kunstzinnige inwoners een podium geven om hun activiteiten te laten zien. Voor de raadsvergadering krijgt een schilder, muzikant, beeldend kunstenaar of schrijver vijf minuten de tijd om zijn werk te presenteren.

Op 27 september gaf de vorige houder Alexandra Breeze, kunstenares in keramiek, het stokje door aan Koert Witteman. Hij stort zich al sinds 2000 op de muziek in de muzikale genres als Folk, Blues, Pop en easy listening. Zelf zegt hij over zijn liederen: „Ik schets de vrolijkheid doorgaans niet door de zon die schijnt, maar door de schaduw die zichtbaar wordt." (NK)