Voor de achtste keer Lopen tegen Kanker

Warmond n De achtste editie van Lopen tegen Kanker is op zondag 7 oktober.

Op het programma staan de wandelroutes van 10 kilometer (start om 10.00 uur) en 20 kilometer (start om 9.15 uur). Voor de hele familie is er de gezinsloop van 2 kilometer, waar ouders en kinderen tegen elkaar mogen strijden maar waar families ook gezellig samen tot aan de finish kunnen wandelen. De gezinsloop start om 9.30 uur.

Hardlopers kunnen meedoen aan de 5 en 10 kilometer, die dwars door Warmond, Sassenheim een Voorhout gaan. Het startschot voor de 5 kilometer klinkt om 11.00 uur, de 10 gaat om 11.15 uur van start.

Inschrijven kan vooraf al via www.lopentegenkanker.nl. Op de dag inschrijven zelf kan ook vanaf 8.30 uur tot een kwartier voor de starttijd van de gewenste loop. Inschrijven kan in sporthal de Geest, Geestlaan 27 in Warmond.

Wensboom

Het gaat op 7 oktober niet alleen om de sportieve prestaties. Bij de loop zal opnieuw een wensboom staan waarin alle deelnemers en supporters een droom voor zichzelf of hun geliefden kunnen ophangen. Lopen tegen Kanker haalt gemiddeld 25.000 duizend euro op. Dat geld gaat onder andere naar een eigen stichting die wensen van mensen die direct of indirect getroffen worden door kanker uit wil laten komen. Ook andere goede doelen krijgen een deel van de opbrengst. Ieder jaar heeft de stichting een hoofddoel, die ze naast de vaste doelen ondersteunen.