Prijs voor duurzaamste bedrijf

Regio n Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober, wordt bekend welk bedrijf het meest duurzame bedrijf van de Duin & Bollenstreek 2018 is.

Vier finalisten strijden deze dag nog één keer in het Sikkens Experience Center in Sassenheim om de titel 'Winnaar Duurzaamheidsprijs Duin & Bollenstreek'.

De finalisten zijn Clusius Craft Distillers dat wodka maakt van biologisch geteelde bloembollen, Coöperatie Bollenstreek zorgt ervoor dat hout uit de regio nuttig wordt gebruikt, Vd Slot Tulips uit Voorhout innoveert continu in de wijze waarop het bloembollen teelt en Kievit brengt de teelt van biologische producten weer dicht bij huis met groentepakketten.


Nierstichting: 4.775 euro

Sassenheim n De jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting heeft in Sassenheim 4.775,92 euro opgebracht. De collecteweek was dit jaar van 16 tot en met 22 september. Het lokale collecteteam bedankt alle collectanten voor hun inzet en natuurlijk iedereen die een bijdrage heeft gegeven. Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen via www.nierstichting.nl.


Silent Disco opent Kinderboeken- week

Sassenheim n De Bibliotheek Bollenstreek draagt bij aan zoek- en leesplezier van kinderen. De bibliotheek doet dat door verhalen uit boeken tot leven te brengen. Dit motiveert om meer te gaan lezen. Niet alleen in de bibliotheek, ook op basisscholen, organiseert de Bibliotheek Bollenstreek activiteiten.

De silent disco voorstelling 'Lieve Lieven' is daar een voorbeeld van. Deze silent disco is een uniek concept. Nog niet eerder is op deze manier een verhaal vertelt. In de voorstelling beleven en spelen kinderen samen een verhaal over vriendschap. Zij worden opgeslokt in een avontuur waar zij zelf aan meedoen.

Deze mee-doe-voorstelling voor kinderen uit groep 3 tot en met 6 speelt ook in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42), op woensdag 3 oktober om 15.30 uur. Kaarten hiervoor zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de bibliotheek.