The Bassets heeft de handen vol aan Castricum. | Foto: pr.
The Bassets heeft de handen vol aan Castricum. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets hard onderuit

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets zijn in eigen huis hard onderuit gegaan tegen Castricum (17-41). The Bassets lieten wel hun tanden zien, maar Castricum was bijna alle situaties de baas.

Castricum bestaat grotendeels uit buitenlandse gastspelers en daar konden de Sassemheimers geen grip op krijgen. Toen al vroeg in de wedstrijd toptalent en spelverdeler Mark van Loon geblesseerd het veld moest verlaten, fronste Bassets trainer Phil Leck zijn wenkbrauwen. Deze aderlating kon hij zeker niet gebruiken en hij moest zijn team noodgedwongen op veel posities veranderen. Daar werd The Bassets niet beter van. Bij de gasten daarentegen klopte nagenoeg alles en op een goede afloop kon halverwege de wedstrijd niemand meer rekenen. The Bassets moest zorg gaan dragen dat ze zonder al te veel kleerscheuren het einde van de match haalde en toen de teller op 17-41 stond zat ook de tachtig minuten zuivere speeltijd erop.

Er waren na de wedstrijd tal van excuses te vinden waarom het bij The Bassets die middag niet goed liep, maar op het hoogste niveau gelden die excuses niet, want dan is het gewoon de recht van de sterkste. Bij dit verlies kan The Bassets niet lang stil blijven staan want op zaterdag 6 oktober staat weer een nieuwe uitdaging te wachten in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Hilversum.


WIJC bij eerste 'club'-NK

Warmond n Dit voorjaar was het nog maar een plan, maar op zaterdag 6 oktober is er het eerste officieuze Nederlands Kampioenschap voor schaatsclubs. Een geheel nieuwe start van het schaatsseizoen. De Warmondse IJsclub heeft zich als veertiende geplaatst.

Sicco Janmaat, schaatstrainer bij team LottoNL-Jumbo, bedacht het plan om clubrijders en hun toppers samen in één toernooi te laten rijden, met als doel de clubliefde en de passie voor het schaatsen te vergroten. Dit plan kreeg instemming van KNSB en ijshal Thialf in Heerenveen.

De Warmondse IJsclub (WIJC) stond eind augustus zestiende op de ranglijst, terwijl de beste veertien schaatsclubs mogen meedoen. Die ranglijst is opgesteld op basis van gezamenlijke tijden in de categorieën junioren t/m masters. In september konden rijders hun tijden nog verbeteren in Thialf, Heerenveen. Calvin van Klink (WIJC) scherpte in september twee keer zijn tijden aan en Yves Vergeer werd WIJC lid. De WIJC staat nu op de veertiende plaats.

In deze periode zijn er altijd rijders die nog een buitenlandstage doen, of in Erfurt of Inzell alvast ijs gaan testen. De WIJC heeft gelukkig veel goede rijders en er staan genoeg rijders klaar voor dit eerste Nederlandse kampioenschap voor schaatsclubs: Patricia Koot, Tessa van Schie en Socha Zuiderduin, Tom Leltz, Remco Langemaire en Yves Vergeer zijn de junioren die aan de start zullen verschijnen. De senioren die gaan deelnemen zijn: Romy Bakker, Loesanne van der Geest, Anne Letz en Lisa van der Geest, Calvin van Klink, Wouter en Sander van der Geer en Frans Biemond, de voorzitter van de WIJC.


Voorhout - De twirlsters van Inspiration deden op zondag 30 september mee aan een wedstrijd in Noordwijk. Het preteen dance team (op de foto) haalde genoeg punten om aan het NK mee te mogen doen. Nicole Nicinska deed voor de allereerste keer mee als soliste en is in de novice klasse geplaatst. Voor Anissa Soussani en Lily Meijvogel was het de laatste wedstrijd voordat ze volgende week vertrekken naar Kroatië om mee te doen aan het EK.