N444 tussen Nagelbrug en A44 negen dagen dicht

Voorhout n De N444 tussen de Nagelbrug en de A44 is vanaf volgende week negen dagen dicht voor al het verkeer.

Het weggedeelte tussen Nagelbrug en de rotonde bij A44 is vanwege werkzaamheden voor auto- en fietsverkeer afgesloten vanaf maandag 15 oktober 7.00 uur tot en met dinsdag 23 oktober 16.00 uur. De weg wordt verbreed en ingericht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. Verkeer van en naar de A44 kan omrijden via N206 en de N443.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud dat de Provincie Zuid-Holland sinds 2015 uitvoert. Vorig jaar werden de turborotonde en fietsonderdoorgang bij de Nagelbrug aangelegd. In september was het wegdeel tussen Noordwijk en de Voorhoutse turborotonde al dicht omdat de weg werd geasfalteerd.


Bouwen voor senioren bij Mariëngaarde

Warmond n Bij de gemeenteraad is een brief ingekomen om bij de omvorming van Mariëngaarde vooral te bouwen voor senioren.

Met name de bouw van 44 eensgezinswoningen rondom Mariëngaarde zouden geschikt zijn de wat oudere doelgroep. "Naar onze mening een unieke locatie om laagbouwhuizen of appartementen te creëren ten behoeve van senioren. Het gevolg zou een aanzienlijke doorstroming betekenen waardoor een flink aantal huizen beschikbaar komen voor een jongere generatie," aldus de schrijver. Ook vraagt deze bij de 107 appartementen in Mariëngaarde eveneens rekening te houden met senioren. (NK)