Voorhout onderneemt! start met enveloppenactie

Voorhout n Op initiatief van Ben de Schoenmaker hebben ruim 30 winkeliers en horecagelegenheden uit Voorhout de handen ineengeslagen met een enveloppenactie. Bij de deelnemende winkeliers krijgen willekeurige klanten een envelop met daarin een presentje van één van de andere deelnemende winkeliers.

Het idee is voorgelegd op een van de ondernemersavonden, die georganiseerd worden door citymanager John van der Tol. Ben de Schoenmaker: "Het doel van dit initiatief is om de onderlinge samenwerking tussen de lokale ondernemers in Voorhout te versterken en meer elkaars ambassadeur te laten zijn. Hoe leuk is het dan om een aardigheidje van een goede collega-ondernemer weg te kunnen geven?".

Samenwerking

Ondernemer Wim Klok van Vishandel De Klok is het met zijn collega eens. "De reacties van de consumenten zijn fantastisch. We staan echt aan het begin van veel meer samenwerking met de slogan 'Voorhout onderneemt!'." Ben: "In een sterk veranderend winkellandschap is samenwerken essentieel. We moeten vooruit kijken, trots zijn op wat we wel hebben in het dorp en vooral blijven samenwerken. Acties zoals deze zijn het begin van verdere samenwerking en komen voort uit de verbindende rol die onze citymanager heeft bewerkstelligd. Dat mag ook wel eens gezegd worden".

Duizend prijzen

De enveloppenactie duurt de hele maand oktober. In de bijna duizend enveloppen die de ondernemers beschikbaar stellen zitten verrassende cadeaus, zoals gratis winterchecks voor de auto, zelfgemaakte boeren rookworsten, een gratis tweede diner, high tea's, kwaliteitsverf en professionele poetsbeurten met klein onderhoud voor de schoenen bij de initiatiefnemer Schoenmaker Ben.