Werkzaamheden Zijldijk gestart

Regio n De Zijldijk in de Boterhuispolder wordt verbeterd. Drie partijen werken tot en met mei volgend jaar samen aan een integrale aanpak: het hoogheemraadschap van Rijnland, de gemeente Teylingen en provincie Zuid-Holland. Op dinsdag 2 oktober verrichtten deze partijen de aftrap van het project door gezamenlijk het bouwbord te onthullen.

Over een half jaar is de Zijldijk verbeterd. Het hoogheemraadschap zorgt voor groot onderhoud van het dijklichaam. De gemeente Teylingen neemt de reconstructie van haar deel van de weg voor haar rekening en de provincie vernieuwt de oeverconstructies.

Er is bewust gekozen om de werkzaamheden nu te starten. Het was een wens van de omwonenden om deze buiten het recreatieseizoen te plannen. Daarnaast kon voldaan worden aan de wens om de werkzaamheden in een zo kort mogelijke periode te verrichten. De bewoners zijn in de voorbereiding op meerdere momenten geïnformeerd, onder meer via drie bijeenkomsten.


Volgend jaar sloop Rabo en Digros

Sassenheim n De sloop van het pand waar supermarkt Hoogvliet was gevestigd, laat nog even op zich wachten. Het voormalig pand van de Rabobank, aan de J.P. Gouverneurlaan, en die van de oude Digros aan de Hoofdstraat, gaan naar verwachting in april van het volgend jaar tegen de vlakte.

In september werd de vergunning voor de tijdelijke locatie van de Dirk supermarkt, aan de Wasbeeklaan, nog verlengd tot februari 2021. Het oude pand aan de Hoofdstraat is nog niet gesloopt. Dat gebeurt naar verwachting in april van het volgend jaar, zo is te lezen in een bericht van de Teylingse Ondernemers Vereniging (TOV). De vereniging heeft meerdere keren per jaar overleg met wethouder Bas Brekelmans, verantwoordelijk voor onder andere Ruimtelijke Ordening en Economie. Eind september spraken de partijen elkaar weer.

Ook Hoogvliet is al langere tijd weg uit het centrum. De supermarkt verhuisde in 2016 naar de tijdelijke locatie aan de Koetsiersweg. De vergunning loopt tot december 2020. Na die periode zou Hoogvliet terug moeten keren naar de nieuwbouw in het centrum. Voorlopig staat het oude pand nog, waar ontmoetingswerkplaats JoJo is gevestigd. Hoogvliet werkt met woonstichting Vooruitgang en de gemeente aan een ontwerp voor de locatie Hortuslaan en Hortusplein.

Het voormalig kantoor van de Rabobank aan de J.P. Gouverneurlaan staat al jaren leeg. Het bestemmingsplan voor de locatie, waar nieuwbouw van woningen en appartementen is gepland, is door de gemeenteraad op 27 september vastgesteld. De sloop van het voormalige kantoor wordt verwacht in april 2019.