Familiekomedie in Frans Café

Warmond n In het Frans Café is op donderdag 11 oktober om 20.00 uur de familiekomedie' 'Otez-moi d'un doute' te zien.

De komedie draait om de 45-jarige weduwnaar Erwan, die erachter komt dat de man die hij kent als zijn vader, zijn vader niet is. Als hij op zoek gaat naar zijn echte biologische vader maakt hij kennis met een excentrieke oude man. Ook komt hij in contact met de ongrijpbare Anna. Ook voor degenen die het Frans minder beheersen is de film goed te volgen dankzij ondertiteling. Graag vooraf aanmelden via mevanniftrik@gmail.com.

Het Frans Café wordt gehouden in Het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90) en is een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné, die niet alleen jaarlijks uitwisselingen tussen beide plaatsen nastreeft, maar in dat kader ook de Franse taal promoot.


Op avontuur in de Lakerpolder

Warmond n IVN Leiden organiseert op zaterdag 13 oktober een avontuurlijke tocht voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar naar het onbewoonde eiland de Lakerpolder in de Kagerplassen. De deelnemers roeien zelf naar het eiland, struinen over de dijk op zoek naar planten en vogels. Ook brengen ze een bezoek aan de molenaar. De activiteit is van 10.00 tot 13.00 uur. Er kunnen vijf deelnemers in een boot en de kinderen roeien onder begeleiding zelf naar de Lakerpolder, een onbewoond eiland op de Kaag. Verzamelen aan het einde van de Zijldijk (via Leiderdorp) tegenover Kaasboerderij de Eenzaamheid. Let op: voor routeplanner aanhouden Zijldijk 11, 2362 AE Warmond. Warme kleding en laarzen wordt aangeraden. Bijdrage in de kosten van het huren van de roeiboten wordt gevraagd. Aanmelden kan bij Sonja Meijer via 06-37005024 of mail naar want.ivnleiden@gmail.com.


Knutselen op Koudenhoorn

Warmond n De herfst is het mooiste seizoen om te knutselen. IVN Leiden organiseert op woensdag 17 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een activiteit voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar in het Natuurontdekkingscentrum op Koudenhoorn (NOCK). Deelnemers gaan op zoek naar bladeren, bessen en zaden. Ze verzamelen en bekijken ze en gaan er vervolgens creatief mee aan de slag. Deelname is gratis, aanmelden kan via scharrelkidsivnleiden@gmail.com. Meer informatie is te vinden op www.koudenhoornontdekken.nl.


Boekverkoop

Sassenheim n In de bibliotheek (Kerklaan 42) worden vanaf dinsdag 16 oktober afgeschreven boeken en tijdschriften verkocht. Deze keer zijn het voornamelijk informatieve boeken voor volwassenen. Een boek kost 50 eurocent. De verkoop is tijdens openingsuren.