Wacky Wine Festival nieuw in de agenda

Sassenheim n Nog geen plannen dit weekend? Het Wacky Wine Festival heeft alle ingrediƫnten voor een gezellige zondag met vrienden en familie. Proef een aantal van de tachtig wijnen, volg een workshop en dans op de muziek van coverband Allstars. De eerste editie van het festival is op zondag 14 oktober van 14.00 tot 20.00 uur op de eerste verdieping van Van der Valk Sassenheim-Leiden.

Bezoekers kunnen vanaf 14.00 uur terecht voor heerlijke wijnen. Met een aanbod van ruim tachtig wijnen valt er genoeg te proeven. Iedere wijn wordt geschonken door de leverancier of de eigenaren van de wijnhuizen uit Frankrijk, Portugal, Italie en Turkije. Zij informeren bezoekers over hun wijn. Voor de echte wijnliefhebbers of -kenners zijn er vooraf te boeken masterclasses. De masterclasses worden gegeven door Wijnen uit Turkije, Sophie de wijnmaakster van Quinta de Monte d'Oiro uit Portugal en Francesca Dal Cero uit Italiƫ. Naast het verhaal achter de wijnen en het proces van het wijnmaken. Na afloop gaan de deelnemers onder begeleiding de verschillende wijnen proeven.

Naast de verschillende wijnen is ook genoeg keuze in hapjes. Met de munten kunnen bezoekers ook kiezen voor borrelplankjes vol lekkernijen, sushi van OZZO of een versgebakken hamburger. Ook de bierliefhebbers kunnen mee; zij kunnen de tien verschillende biertjes van Schelde Brouwerij proeven. Coverband Allstars treedt op. DJs4U verzorgt tussendoor de muziek.

Kaarten voor het Wacky Wine Festival kosten 12,50 euro (inclusief welkomstdrankje) en zijn verkrijgbaar in de winkel (Hoofdstraat 232) en via www.wackywinefestival.nl. Bij de tickets zijn direct ook de masterclasses te boeken. Deelname aan een workshop kost 5 euro. Ook munten voor de wijn (halve en hele glazen) en voor de hapjes zijn online alvast te bestellen. Bij binnenkomst ontvang je ze dan. Munten kopen op de dag is ook mogelijk.


Statiegeld Sint Matthias

Warmond n Muziek- en toneelvereniging Sint Matthias kan tot en met december ook gesteund worden met lege statiegeldflessen. Bij inlevering van de flessen bij de Albert Heijn in Warmond, kan op de automaat gekozen worden om het statiegeld te schenken aan het jeugdorkest. De opbrengst van de statiegeldactie is bedoeld voor de aanschaf van instrumenten, de aanschaf van muziek en de begeleiding van de jeugd.

Jeugdorkest

Al een aantal jaren verzorgt St. Matthias lessen muzikale vorming op de basisschool van Warmond. Het daaruit opgerichte jeugdorkest telt inmiddels tien leden. Vaste dirigent Patricia Klock begeleidt de jonge muzikanten.