Workshop archeologie bij Oud Sassenheim

Sassenheim n Stichting Oud Sassenheim (SOS) doet mee aan de Nationale Archeologiedagen. Op zaterdag 13 oktober wordt het Sassenheimse verleden besproken tijdens een workshop over scherven en andere opgegraven voorwerpen in en rond Sassenheim. Aan de hand van voorbeelden wordt uitleg gegeven hoe het materiaal te dateren en uit welk materiaal het is gemaakt. Deelnemers kunnen ook zelf gevonden materiaal meenemen. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur binnenlopen in De Coy (Kagerdreef 72). Deelname aan de workshop is gratis.

Op 13 oktober is ook de Dreefzaal open, waar de expositie 'Openbaar vervoer in de Bollenstreek tussen 1870 en 1970' te zien is. Doorlopend wordt daar de video over de Blauwe tram vertoond.


Een dierbare verloren

Voorhout n De Rafaƫlgroep organiseert op woensdag 17 oktober een bijeenkomst voor mensen die in hun naaste omgeving een dierbare hebben verloren. De bijeenkomst wordt gehouden in de Roef naast de Bartholomeuskerk (Herenstraat 47) en begint om 14.30 uur. Vanaf 14.15 uur staan de koffie en thee klaar. Het thema is 'herfst'. Voor vragen zijn Greet Hoek (0252-216363) en Lenny van Dam (0252-230457) telefonisch beschikbaar. Of mail naar rafaelgroepvoorhout@gmail.com. Er is een mogelijkheid om opgehaald te worden als vervoer een probleem is.


Bijeenkomst over Maria in 't Zenit

Warmond n Nel Hogervorst-van Kampen spreekt donderdag 18 oktober over Maria. De bijeenkomst is in 't Zenit, Herenweg 83 (achter de Protestantse Kerk) en is georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting Sassenheim/Warmond van de Raad van Kerken. Centraal staat wat Maria de afgelopen eeuwen heeft betekend voor de mensen. Het uitgangspunt is de ontmoeting van Maria met Elisabeth. Ook wordt aandacht geschonken aan de beeldhouwkunst, schilderkunst en iconografie van Maria.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Er geldt een eigen bijdrage van 3 euro. Meer informatie is te vinden op www.parochiesintmaarten.nl.