Middenaanvalster Esther Segaar scoort voor VCS. | Foto: pr.
Middenaanvalster Esther Segaar scoort voor VCS. | Foto: pr. Foto: pr.

VCS Dames wint overtuigend van VollinGo

Sassenheim n Het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim heeft een goede start gemaakt in de eerste klasse met mooie zeges op SKC en Kalinko. Op donderdag 4 oktober speelden de VCS-dames in sporthal de Wasbeek tegen VollinGo uit Gouda. Ook dit team was niet opgewassen tegen de servicedruk en het slimme spelletje van VCS.

Dankzij een goede serviceserie van spelverdeelster Esther van Wieringen nam VCS direct een voorsprong in de eerste set. Een jeugdig VollinGo, de jongste en beste speelster was nog maar net dertien, probeerde van alles om de achterstand in te halen, maar maakte daarbij te veel fouten om echt gevaarlijk te worden. Dit beeld zette door in de rest van de wedstrijd: af en toe liet VollinGo veel potentie zien, maar VCS wist elke keer het tempo op te voeren en daarmee haar voorsprong uit te bouwen. Het resultaat was dan ook een overtuigende 4-0 overwinning (25-18, 25-19, 25-17 en 25-10). Deze week gaat VCS op bezoek bij GSC Haaglanden.


The Bassets verliest ruim

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets leden in Hilversum een kansloze nederlaag. Tegen titelkandidaat RHC werd het 79-7.

Op papier wisten de Sassenheimers dat zij het tegen titelkandidaat RCH loodzwaar zouden krijgen, maar dat de einduitslag zo groot zou zijn, mag eigenlijk in de Ereklasse niet gebeuren. De eerste fase van de wedstrijd leek enigszins op een wedstrijd, maar daarna werd al snel duidelijk dat RCH met een aangeslagen Bassets aan het spelen was. Toen zij daarmee klaar waren ging RCH pas echt rugbyen. De thuisploeg liet het team van coach Phil Leck alle hoeken van het veld zien. Van een wedstrijd was geen sprake meer, simpelweg omdat de krachtsverhouding veel te groot was. Het kat-en-muisspel werd het spel van de kat alleen.

RCH had geen kind aan de murw gelopen Bassets. Bij een moment van onoplettendheid glipte Bassets speler Harry Hanman door de mazen van het net en redde met zijn score de eer voor de Sassenheimers.