De 'golfcowboys' overhandigen een cheque aan Fietsmaatjes Teylingen. | Foto:pr./Jolanda Boere
De 'golfcowboys' overhandigen een cheque aan Fietsmaatjes Teylingen. | Foto:pr./Jolanda Boere Foto: pr.

Golfers slaan 1550 euro bij elkaar voor Fietsmaatjes

Regio n Fietsmaatjes Teylingen heeft op zaterdag 6 oktober een cheque van 1.550 euro ontvangen. Het bedrag werd ingezameld tijdens een speciaal golftoernooi in Noordwijk, het ludieke NK open Par 3.

Het golftoernooi bij Golfcentrum Noordwijk kon rekenen op veel belangstelling. Ieder jaar wordt een thema gekozen en dit keer werd de deelnemers gevraagd om in de kledingkeuze het thema 'Cowboys and Angels' terug te laten komen. Alle deelnemers werden in stijl ontvangen en het restaurant van de baan was voor de gelegenheid omgetoverd tot een saloon. Verder had de organisatie van LGMGG (lekker golfen met gezellige gasten) gezorgd voor een rodeostier en konden deelnemers bij spelletjes zoals hoefijzer gooien en whiskeyvat chippen niet alleen leuke prijzen winnen, maar vooral ook een bijdrage leveren aan het goede doel van de dag.

Winnaars

Natuurlijk werd er ook serieus om de eer gestreden op de green. Bij de dames ging de titel en bijbehorende trofee naar Laura Helvensteijn. Piet Koster won het toernooi bij de heren. Leo Hazenoot had de minste slagen nodig voor het spelen van de 9 holes. Voor Nel Barnhoorn was ook nog een verrassing. Zij sloeg tijdens het toernooi een hole in one geslagen. Een unieke prestatie, maar helaas voor Nel deed ze dit wel op de verkeerde hole. Toch kreeg ze de prijs uitgereikt.

Duofietsen

De echte winnaars van deze dag waren de vrijwilligers van Fietsmaatjes Teylingen. Zij kregen van de organisatie een cheque overhandigd van 1.550 euro. Fietsmaatjes Teylingen kan dit geld goed gebruiken voor het onderhoud en de aanschaf van de duofietsen.