Extra geld voor JvBfonds

Teylingen n De gemeente verlengt de subsidie voor het Jacoba van Beierenfonds voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het fonds krijgt daarbij 5.000 euro meer.

Tijdens een evaluatiegesprek tussen wethouder Arno van Kempen en het fonds is geconstateerd dat het fonds voor lokale projecten goed functioneert in de besteding en beoordeling van de projecten, de organisatie en samenwerking. Het bestuur van het fonds heeft wel aangegeven dat vanwege de toegenomen stroom van aanvragen voor steun, met het onvermijdelijke gevolg van meer werkzaamheden voor de beoordeling en toekenning van subsidies aan de projecten, aanmerkelijk meer tijd verlangen dan wel was voorzien. Het fonds verzocht daarom een extra financiële ondersteuning. B&W besloot de jaarlijkse subsidie aan het fonds te verhogen naar 25.000 euro. (NK)


Nichtjes Europees kampioen

Voorhout n Twirlvereniging Inspiration behaalde twee Europese titels tijdens het EK showtwirl in Porec, Kroatië. Anissa Soussani werd Europees kampioen in de preteen klasse met haar Beyoncé show. Samen met haar jongere nichtje Lily Meijvogel behaalde ze als duo in de juvenile klasse ook de eerste plaats. Meer op www.deteylinger.nl.