Een persbericht schrijven, hoe moet dat?

Teylingen n Hoe zorg je ervoor dat jouw vereniging of stichting zichtbaar is in de lokale media? Hoe vergroot je de kans dat jouw persbericht ook daadwerkelijk geplaatst wordt? Op woensdag 7 november organiseert Welzijn Teylingen de gratis workshop PR, speciaal voor vrijwilligers van verenigingen en organisaties in Teylingen.

Een compleet persbericht zorgt voor een grotere kans op plaatsing in een lokale krant of op een website. In twee uur tijd leren de deelnemers tijdens de workshop PR meer over het schrijven van een goed persbericht. Hoe is dat opgebouwd? Wat hoort er allemaal in zo'n bericht te staan? Wat mag zeker niet vergeten worden (en wat juist wel…)? En hoe zit dat met een foto meesturen? Garantie voor plaatsing is niet verzekerd, maar de kans op plaatsing kan wel vergroot worden als je de tekst en foto op een goede manier instuurt. Ook wordt besproken welke diverse lokale media er zijn en hoe je ze kunt bereiken. De workshop PR wordt gegeven door Marieke Voorn, redacteur van De Teylinger.

Aanmelden

De workshop is op woensdag 7 november, van 19.30 tot 21.30 uur in de Buurtkamer in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1). Deelname is gratis. Er is plek voor maximaal zestien deelnemers. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.vrijwilligersacademiebollenstreek.nl/aanbod of bel naar 0252-231805.


Financieel misbruik van ouderen voorkomen

Sassenheim n KBO Sassenheim organiseert een bijeenkomst van de Lokale Alliantie Teylingen tegen financieel misbruik van ouderen. De eerste bijeenkomst is op maandagmiddag 22 oktober in de theaterzaal van 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40 in Sassenheim.

Het doel van de alliantie is het geven van voorlichting over het voorkomen van financieel misbruik. Aan deze bijeenkomst werken mee: notariskantoor Heemskerk, de Rabobank Bollenstreek en BewindvoeringZorg. De presentatie 'Als ik het niet meer kan' wordt gegeven door notaris Heemskerk.

Financiële uitbuiting en ongewenste bemoeienis met geldzaken van ouderen komen steeds vaker voor.

De presentatie gaat over verschillende vormen van misbruik, zoals diefstal van geld of sieraden, misbruik van machtigingen en pinpasfraude. Een voorbeeld is boodschappen doen voor een ander en dan meteen de eigen boodschappen afrekenen met dezelfde pinpas.

De toegang is voor alle ouderen van KBO Teylingen. De bijeenkomst begint om 14.30 uur, de zaal is open vanaf 14.00 uur.