Klacht over loslopende hanen

Warmond n Bij de gemeente is door een inwoner een verzoek ingekomen om iets te doen aan de loslopende kippen op het Spoorpad.

De melding werd gedaan tijdens de Dag van de democratie, die op 15 september door de gemeenteraad is gehouden op het Marktplein in Sassenheim. In het bosje en berm rond de tunnel onder het spoor in Warmond lopen op het fietspad ongeveer veertig hanen los, aldus de melder. Dat is onhygiënisch en een gevaar voor de fietsers, want die zouden kunnen vallen door een haan op het pad. De melder verzoekt om maatregelen. (NK)


Ambulance en Vogelasiel willen subsidie

Teylingen n De Stichting ter ondersteuning van de Dierenambulance en het Vogelasiel van de regio Leiden wil geld van de gemeente voor het opvangen van wilde en dode dieren.

De stichting zorgt onder andere voor de opvang van vogels en enkele andere soorten wilde dieren. De huisdieren, met name honden en katten, gaan naar het dierentehuis in Leiden en Noordwijk. Maar wilde vogels worden tijdelijk, net als hazen, egels, reptielen en dergelijke, opgevangen in het Vogelasiel. De dierentehuizen ontvangen voor de opvang een vergoeding van de gemeenten, maar het Vogelasiel niet. Tot nu toe heeft de stichting dankzij donateurs het hoofd boven water weten te houden, maar het vraagt nu een deel van de kosten te vergoeden. Enkele gemeenten doen dit al. Het jaarlijkse tekort bedraagt 85.000 euro. De stichting stelt voor dat de gemeente 20 euro per ambulancerit vergoed. Ook voor de opslag van dode huisdieren wordt een vergoeding gevraagd. Het rest-tekort ziet de stichting graag gedekt naar rato van het aantal inwoners per gemeente. (NK)


Twee ton op Staatslot

Sassenheim n Bij de XL Trekking van de Staatsloterij op 10 oktober is een prijs van 200.000 euro belastingvrij gevallen op een Staatslot van een inwoner uit Sassenheim. Het winnende lot HH 97730 is van een abonneespeler. De winnaar is uitgenodigd om langs te komen bij de Staatsloterij voor 'Eerste hulp bij Geluk'.