Afbeelding
Foto:

Inloopspreekuur over vrijwilligerswerk

Sassenheim n Iedere derde donderdag van de maand kunnen vrijwilligers terecht op het inloopspreekuur vrijwilligerswerk. Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die meer wilt weten over vrijwilligerswerk of op zoek is naar een vrijwilligersklus.

Het eerstvolgende spreekuur is op donderdag 18 oktober van 18.30 tot 19.30 uur in de bibliotheek, Kerklaan 42 in Sassenheim.

Twee medewerkers van Welzijn Teylingen zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Er zijn flyers en folders van verenigingen en organisaties in Teylingen die met vrijwilligers werken. Ook kan er een kijkje worden genomen in de vacaturebank.

Voor meer informatie over het spreekuur of vrijwilligerswerk mail naar Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, m.kofoed@welzijnteylingen.nl.


Sergio Postuma krijgt 'taallintje' bij Taalhuis

Sassenheim n Sergio Postuma heeft op dinsdag 9 november een onderscheiding ontvangen van Stichting Lezen en Schrijven voor zijn inzet voor het Taalhuis. Hij is daarmee ook genomineerd voor de landelijke Taalheldenprijs, die in januari wordt uitgereikt door Prinses Laurentien.

Postuma werd verrast tijdens tijdens het geven van de training Digivaardigheden. De geboren Italiaan meldde zich in 2018 aan bij het Taalhuis, omdat hij hulp wilde bij het leren van de Nederlandse taal. Inmiddels heeft hij zoveel progressie gemaakt, dat hij zelf ook inzetbaar is als taalmaatje voor mensen die nog maar kort in Nederland zijn. Sinds enige tijd is Postuma actief als vrijwilliger voor het digiTaalhuis en helpt hij bij trainingen zoals Klik en Tik en DigiSterker. Inmiddels heeft hij zijn Staatsexamen behaald en is hij ook een waardevolle ambassadeur van het Taalhuis.

Taalheldverkiezing

Prinses Laurentien reikt op donderdag 24 januari voor de vijfde keer de TaalHeldenprijs uit aan een taalcursist, taalbegeleider en bruggenbouwer. Voorafgaand aan de landelijke uitreiking is de provinciale prijsuitreiking. Voor deze verkiezing heeft het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek Postuma aangedragen. Hij is daarmee kanshebber om in januari een TaalHeldenprijs te ontvangen.