Jörgen Raymann is vrijdag te zien in De Muze. | Foto: PR
Jörgen Raymann is vrijdag te zien in De Muze. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Jörgen Raymann legt puzzel van zijn verleden

Sassenheim n Jörgen Raymann staat met zijn cabaretvoorstelling 'Laat die boom schudden' op zaterdag 20 oktober in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a).

In de voorstelling 'Laat die boom schudden' maakt het publiek kennis met de voorouders van Jörgen Raymann. Hij heeft voorouders uit vier werelddelen. Een tot slaaf gemaakte Afrikaanse prinses, een Duitse meubelmaker, een Nederlandse huisvrouw, een Hindoestaanse arbeidsimmigrant en een Indiaanse medicijnenman. In de voorstelling schudt hij aan zijn familieboom om te zien of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die zijn voorouders worden toegedicht. Zouden zijn voorouders trots op hem zijn of hem juist verafschuwen? Zouden ze zijn humor waarderen? Zouden ze elkaars humor begrijpen en ook accepteren? Met scherpe en hilarische observaties probeert Raymann de puzzel van zijn verleden te leggen. Past hij juist perfect in de moderne tijd, waar iedereen zich als perfect en gelukkig voordoet op Facebook, maar tegelijkertijd naar zichzelf moet zoeken bij een psycholoog? Of is hij juist een vreemde eend in de bijt die zich niks van het moderne tijdperk wil aantrekken?

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 18,00 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl. Vanaf twee weken voor elke voorstelling zijn kaarten, (niet voor films) zolang de voorstelling niet is uitverkocht, verkrijgbaar bij Primera (Hoofdstraat 208).