Clazien Vonk stopt na meer dan vijftig jaar met werken. | Foto: pr.
Clazien Vonk stopt na meer dan vijftig jaar met werken. | Foto: pr. Foto: pr.

Na ruim een halve eeuw gaat Clazien met pensioen

Sassenheim n Na ruim vijftig jaar is Clazien Vonk uit Sassenheim klaar met werken en kan ze rustig met pensioen. Een halve eeuw lang ging iedere ochtend de wekker, maar vanaf deze week hoeft dat niet meer.

Eind jaren zestig ging Clazien als jonge meid aan de slag. Ze had van huis uit geleerd de handen uit de mouwen te steken. Haar eerste baantjes als winkelmeisje bij de plaatselijke slager of buurtsuper en naaister bij de Hygia in Sassenheim herinnert zij zich nog goed. Het was hard werken in soms niet de beste omstandigheden, maar de schoorsteen moest roken, zeker toen er een gezin gesticht werd. Gelukkig was er in de agrarische sector in de regio werk genoeg, zodat daar ook vele jaren gewerkt kon worden, op het land of in de schuur.

De laatste dertien jaar werkte Clazien bij de huishoudelijke dienst van verzorgingshuis de Bernardus. Deze baan was haar op het lijf geschreven en zo kon ze van haar hobby haar beroep maken. Naar hartenlust werden de kamers van de bewoners geschrobd. Maar ook daar is na vrijdag 12 oktober een einde aan gekomen en kan ze met welverdiend pensioen. Achter de geraniums zitten is er alleen niet bij. Na een korte vakantie wordt de wekker weer gezet en gaat Clazien zich inzetten als vrijwilliger bij de Bernardus, waar ze haar steentje nog vele jaren hoopt bij te dragen voor de bewoners.


Sassenheim n In de week van de Nationale Ouderendag hebben alle verpleegafdelingen een extra mondzorgpakketje ontvangen van medewerkers van mondhygiëne praktijk D. van Staden (foto). Naast de reguliere mondzorg in de praktijken in Sassembourg en in Lisse, gaan de mondhygiënistes ook wekelijks langs bij de verpleegtehuizen in de regio. Ze behandelen cliënten zo nodig aan bed en geven instructie aan het personeel hoe dagelijks de monden van deze kwetsbare cliënten te verzorgen.


Voorhout n De Zonnebloem Voorhout zette vorige week vier vrijwilligers in het zonnetje. De jubilarissen zetten zich allemaal al vele jaren in voor de ouderen.

Vrijwilligers Marijke Onderwater, Mieke Hekker, Elly Beaufort en Wil Speel werden op woensdag 10 oktober gehuldigd voor de tien jaar dat ze actief zijn voor de Zonnebloem. Zij hebben zich in deze periode ingezet bij activiteiten voor de gasten en voor het bezoekwerk. Marijke zat daarnaast ook drie jaar in het bestuur van afdeling Voorhout. Mieke zit sinds 2009 in de activiteiten commissie en bepaalt mede met het bestuur de activiteiten. Als blijk van waardering voor hun betrokkenheid ontvingen zij uit handen van voorzitter Jan van Bakel een bos bloemen, een oorkonde en een insigne. Sieneke de Vries ontving een bos bloemen bij haar afscheid na elf jaar vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers Elly Beaufort, Wil Speel, Mieke Hekker en Marijke Onderwater ontvangen een oorkonde, insigne, en bos bloemen voor inzet. | Foto: pr.
De verpleegkundigen ontvangen extra mondzorgpakketjes van de mondhygiëniste van praktijk D. van Staden. | Foto: pr.