Afbeelding
Foto: pr.

Muziek in Huis brengt jazz- muziek in de Bernardus

Sassenheim n Het ensemble The Society treedt op zondag 4 november om 10.30 uur op in de Bernardus (Hoofdstraat 82). Het jazz-optreden is georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. De toegang is gratis.

De Stichting Muziek in Huis organiseert sinds 1999 professionele kamermuziekconcerten voor kwetsbare ouderen en beoogt daarmee de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert Muziek in Huis meer dan 700 kamerconcerten door professionele ensembles.

Een daarvan is The Society, bestaande uit Ben van den Dungen (saxofoon), Vincent Koning (gitaar) en Steve Zwanink (contrabas). In twee keer 30 minuten spelen ze 'Swing Time', een tot de verbeelding sprekend muziekprogramma waarin de luisteraar wordt meegenomen naar de filmische dertiger jaren en de glorietijd van de jazz. De dertiger jaren zorgden voor de bloei van deze spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op zoals bijvoorbeeld het orkest van Duke Ellington. Het optreden is onderdeel van Care for Jazz, een nieuw initiatief van Stichting Muziek in Huis. Care for Jazz biedt concertseries aan van kwalitatief hoogstaande jazzoptredens in de zorg.

Het optreden is mogelijk dankzij donaties van het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en bijdrages van particulieren.


Heel Teylingen Bakt

Teylingen n De tweede editie van de bakwedstrijd 'Heel Teylingen Bakt Fairtrade' is op zaterdag 3 november. Iedereen mag meedoen, en zowel voor de jeugd als volwassenen is er een prijs. Deelnemers kunnen meedoen in de categorieën tot 20 jaar en vanaf 20 jaar.

De taarten mogen zowel zoet als hartig zijn. De enige voorwaarde is dat gebruik wordt gemaakt van minimaal twee Fairtrade ingrediënten in de taart. De enige voorwaarde is dat gebruik wordt gemaakt van minimaal twee Fairtrade ingrediënten in de taart. Denk hierbij aan honing, noten, rietsuiker, ananas, banaan, koffie, chocolade of kokos. Op www.maxhavelaar.nl staat een complete lijst met Fairtrade ingrediënten. De jury bestaat uit wethouder Rob ten Boden, kookboekenschrijfster Marjolein de Vlaam en rapper/DJ Cain Slobbe. Zij proeven op 3 november alle taarten.

Aanmelden

Heel Teylingen Bakt is van 13.15 tot 14.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42). Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk zondag 28 oktober aanmelden via info@teylingenfairtrade.nl. Meer informatie is te vinden op www.teylingenfairtrade.nl.