Regina Albrink en Klaas Hofstra brengen het leven van Chopin in muziek en woord dichtbij. | Foto: pr.
Regina Albrink en Klaas Hofstra brengen het leven van Chopin in muziek en woord dichtbij. | Foto: pr. Foto: pr.

'Chopin en zijn verlangen' in slotweekend Kunstweek

Warmond n In het slotweekend van de Kunstweek Warmond komen pianiste Albrink en verteller Hofstra opnieuw naar Het Trefpunt. Speelden zij eerder een voorstelling over Beethoven, op zaterdag 10 november staat de Poolse componist Frédéric Chopin centraal.

De composities van Chopin in romantische stijl zijn vooral solostukken voor de piano en worden gezien als een mijlpaal in de klassieke muziek. Persoonlijk hoogtepunt was zijn jarenlange relatie met George Sand, een Franse schrijfster. Wat echter begon als een sprookje, eindigde met een beschuldigende brief. Sand verweet Chopin een verhouding te hebben met haar dochter en verbrak de relatie. Een ware soap. De liefde én het verdriet erna bleken als zo vaak een bron van inspiratie.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Een kaartje kost 17,50 euro en is te koop via www.theaterhettrefpunt.nl, op de avond zelf aan de zaal of bij de VVV (Gemeentehaven 3).


Nieuwe expositie in Galerie de Pomp

Warmond n Cursisten van Mieke Sampers exposeren van 18 oktober tot en met 21 november hun schilderijen in Galerie de Pomp.

De werken van Dineke Wouters, Liselotte Paauw, Miranda Loumpranos, Anja van Leeuwen, Claire de Vriend, Mieke Sampers, Thea Mul, Ankie Kohlen, Marion Smid, Corry Stijger en Joke Sponsen zijn te zien. De officiele opening van de expositie is op zondag 4 november om 14.00 uur. Mieke Sampers vertelt kort over haar cursisten. Kees van Oostrum zorgt op piano voor de muzikale ondersteuning. De tentoonstelling valt ook samen met de Warmondse Kunstweek.

Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Vier het Leven in de lift

Teylingen n Een grote groep gasten van Stichting Vier het Leven heeft op zaterdag 13 oktober voor het eerst een bezoek gebracht aan theater 't Onderdak in Sassenheim. Na afloop van de voorstelling 'Liften' kwam actrice Mariska van der Klok nog gezellig met de gasten napraten tijdens de borrel in de foyer.

Ook een keer uit met Vier het Leven? Het nieuwe programmaboekje voor de maanden december 2018 tot en met februari 2019 komt eind oktober uit. Aanvragen kan via 035- 5245156. Vanuit Teylingen halen de vrijwilligers de gasten op om uit te gaan in Leiden en Voorschoten.

Afbeelding