MHC Voorhout komt de eerste helft goed mee, maar moet in de tweede helft zijn meerdere erkennen in streekgenoot Hisalis. | Foto: pr. Foto: pr.

MHC Voorhout en Hisalis spelen derby in Silver Cup

Voorhout n Sportpark Elsgeest stond vrijdag 12 oktober in het teken van de derby MHC Voorhout tegen Hisalis.

De KNHB organiseert sinds een paar seizoen weer bekerwedstrijden. De Silver Cup is een bekertoernooi voor alle clubs uitkomend in de eerste klasse tot en met de vierde klasse. Hisalis, uitkomend in de derde klasse, stroomde in de tweede ronde in en trof daar vierdeklasser MHC Voorhout als tegenstander.

De wedstrijd werd een echte Bollenstreek derby, inclusief vuurwerk. De 300 toeschouwers zagen dat Voorhout in de eerste helft nog goed partij bood. Na een 0-3 achterstand scoorde Voorhout de 1-3 door een doelpunt van Bob Menken en gingen hiermee de rust in.

In de tweede helft was het verschil te groot. Hisalis liep uit naar 1-5 en MHC Voorhout kwam in de laatste fase kracht tekort. Door nog twee late doelpunten in de laatste vijf minuten won Hisalis de derby met 1-7.

Foreholte nog puntloos

Voorhout n Ook bij promovendus DSVD lukt het Foreholte niet om van de nul af te komen. De Voorhoutse ploeg verloor nipt.

Zowel Foreholte als thuisploeg DSVD stonden voor de wedstrijd op nul punten. De eerste helft begonnen de Voorhoutse dames nog sterk door veelvuldig Melanie Zwaan aan de cirkel aan te spelen. Vanaf de tiende minuut werden de afspraken in zowel de dekking als de aanval niet of nauwelijks nagekomen, met als gevolg dat DSVD in de wedstrijd kon groeien. Het resultaat was een terechte 14-9 achterstand bij rust.

In de tweede helft was het zaak om meer te geloven in eigen kunnen en te beseffen dat Foreholte zelf het tempo van de wedstrijd moest gaan bepalen. Dit lukte de ploeg de eerste vijftien minuten na rust heel goed, waardoor ze terugkwamen tot een 17-17 tussenstand. De eerste voorsprong lag voor het inschieten, alleen deze kans werd naast geschoten met als het gevolg weer direct een tegentreffer. Via 19-17 werd het uiteindelijk 25-24 voor DSVD.

Doelpunten: Melanie Zwaan 8, Chantal Slegtenhorst 5, Kim Schuurbiers 4, Naomi Hoogervorst 3, Birgit Hemmes 2, Merel van Drueten en Lot van Kampen beiden 1.

Succesvol judoweekend

Voorhout n Het voltallige judoteam van Sportschool Kaizen kwam op zaterdag 13 oktober in actie. De talentengroep en B-selectie moesten in Dordrecht aan de bak op het Instaptoernooi, de hoofdmacht deed mee aan het Open Nijmeegs Kampioenschap.

De judoka's in Dordrecht hadden afgelopen weken keihard getraind. Dit was zeer goed zichtbaar op het instaptoernooi. Er werd aanvallend gejudood wat resulteerde in veel mooie ippons. Trainer Ruben Zweistra was na afloop zeer te spreken over zijn pupillen. Na afloop mochten Anna Warmerdam, Kai Nijenhuis, Madelief Post, Kick Janssen, Arian Tomaka, Wiktor Tomaka, Geus Harteveld, Stijn Hulsebosch, Kai Lin, Antoni Wempe, Maik van den Haak, Olivier Steemers hun embleem ophalen.

De judoka's van de A-selectie deden in Nijmegen mee aan het Open Kampioenschap. Op dit top judotoernooi waren alle grote clubs uit Nederland aanwezig. "Dat het pittig zou worden, was van te voren al duidelijk. Maar wij schatten onze kansen toch wel hoog in," zei hoofdtrainer Johan Zagers vooraf. Het werd keihard knokken om elke millimeter judopakking en opening voor een worp. Stefan Disseldorp won de gouden medaille, Joshua Kortekaas pakte de zilveren medaille en een bronzen medaille was voor Myrthe Dekker.

Joshua Kortekaas (op de schouders) en Myrthe Dekker (rechtsvoor).