Roel C. Verburg is de eerste die zich waagt aan de 'Open Mic' in Het Trefpunt. | Foto: pr.
Roel C. Verburg is de eerste die zich waagt aan de 'Open Mic' in Het Trefpunt. | Foto: pr. Foto: pr./Bart van Overbeeke

'Open Mic' stand-up comedy nieuw in Trefpunt

Warmond n Theater Het Trefpunt stelt op zaterdag 23 november het podium beschikbaar voor een nieuw initiatief: een open podium voor stand-up comedy.

De populaire podiumkunst draait om de comedian, zijn microfoon en het publiek. De grappen volgen elkaar razendsnel op en de directe feedback van het publiek bepaalt het succes. Deze avond wordt georganiseerd door Hard Gelach in samenwerking met Theater Het Trefpunt en is bedoeld voor beginnende comedians om ervaring op te doen voor een volle zaal, maar ook de meer ervaren comedians maken hier gebruik van om zo nieuw werk te testen. Zo staat deze keer onder andere Roel C. Verburg in de spotlights, een graag gehoorde gast is in diverse radioprogramma's. De voorstelling begint om 20.30 uur. Een kaartje kost 7,50 euro in de voorverkoop via www.theaterhettrefpunt.nl of 10 euro op de avond zelf aan de zaal.

In 2019 staan de open podia gepland op 18 januari, 22 februari en 15 maart.


Sjaak Bral luidt het jaar uit

Warmond n Zo langzamerhand is het een traditie aan het worden: cabaretier Sjaak Bral die in Warmond staat met zijn oudejaarsconference. Op zaterdag 17 november zegt hij alvast 'Vaarwel 2018' tegen het nog even lopende jaar.

In zijn bekende rappe Haagse tongval neemt Bral de voorbije maanden weer getapt onder de loep. Nog één keer omkijken naar de wereld die in rep is, maar wie staat er aan het roer? Actueel, nog altijd vlammend en opgediend met een gulle lach. Nieuw is de 'bal van Bral, een ouderwets goed broodje gehaktbal die in de pauze wordt geserveerd.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Een kaartje kost 18,50 euro. Kaarten kopen kan via www.theaterhettrefpunt.nl, op de avond zelf aan de zaal of bij de VVV aan de Gemeentehaven 3. Voor groepen van tien personen is er na afloop een gratis consumptie.


Warmond en de Tachtigjarige Oorlog

Warmond n In 2016 was het 450 jaar geleden dat de Beeldenstorm losbarstte en anno 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. In deze reeks herdenkingsjaren ziet het Historisch Genootschap Warmelda een gelegenheid om stil te staan bij de Beeldenstorm en het begin van de Opstand. Warmond speelde daarin een bijzondere rol. De hagenpredikers hadden namelijk een machtige beschermheer: Johan II van Duvenvoorde, de heer van Warmond. Ook verspreidde de beeldenstormen zich overal door de Nederlanden. Wat merkten de Warmonders hiervan?

Warmelda heeft de Leidse historicus Sander Wassing uitgenodigd om op maandag 29 oktober om 20.00 uur in een lezing hierover te komen vertellen. De entree is 2 euro, het aantal plaatsen beperkt en daarom is vooraf aanmelden via info@warmelda.nl verplicht.