In de Kagerbuurt zijn vanaf de zomer allerlei natuuractiviteiten voor kinderen. | Foto: pr./Valerie Kuypers
In de Kagerbuurt zijn vanaf de zomer allerlei natuuractiviteiten voor kinderen. | Foto: pr./Valerie Kuypers Foto: pr./Valerie Kuypers

Fonds trakteert

Regio n Fonds 1818 organiseerde, vanwege haar 200-jarig bestaan, 28 Verrijk je Buurt inspiratiecafés in 19 gemeenten. Inwoners konden ideeën opdoen voor een eigen buurtinitiatief en een donatie aanvragen. In totaal zijn 310 nieuwe buurtprojecten gestart, waarvan acht in Teylingen. Een voorbeeld van een initiatief is Natuur in Kagerbuurt. Bewoners van de Kagerbuurt in Sassenheim organiseren sinds de zomer van een jaar lang activiteiten om kinderen en hun ouders bewust te maken van de natuur in hun eigen omgeving. Ze hebben een insectenhotel en vogelhuisjes gemaakt en doen samen winter- / kerstactiviteiten.

Bewoners met goede ideeën kunnen bij het fonds terecht voor advies, begeleiding en financiële ondersteuning. Ideeën die passen bij Verrijk je Buurt komen, na beoordeling door het fonds, in aanmerking voor een donatie tot maximaal 3.000 euro. Bewoners kunnen nog tot en met 31 december aanvragen indienen via www.verrijkjebuurt.fonds1818.nl.