Teylingen verliest van titelkandidaat TAC'90

Sassenheim n In een wedstrijd waarin Teylingen de onderliggende partij was, heeft het met 1-3 verloren van dé titelkandidaat in de 2e klasse C: Tac'90 uit Den Haag. Kort voor rust opende de bezoekers de score, twintig minuten voor tijd kwam Teylingen vanuit het niets op gelijke hoogte, maar in de slotfase drukte Tac'90 het kwaliteitsverschil uit in de score.

Beide ploegen hadden voorafgaand deze wedstrijd nog niet verloren. Waar Tac'90 al twee keer genoegen moesten nemen met een gelijkspel, moesten de Sassenheimers dit zelfs al driemaal. Vanaf het begin was duidelijk dat Tac'90 de ploeg was die het spel zou gaan maken en Teylingen werd dan ook terug gedrongen. Zonder schade leek de rust gehaald te worden, ondanks twee goede ingrepen van Tarek Kharboutli. Kort voor de rust was het Umit Bektas met een verdekt en hard schot in de hoek die raak schoot (1-0). Vanuit het niets, halverwege de tweede helft, bracht spits Jaap Zwetsloot zijn team op 1-1. Zwetsloot en hij telefoneerde de bal richting de tweede paal. Het sein voor Tac'90 om nog meer te gaan aanvallen, wat vrij snel beloond werd door Mohamed Achalhi die van afstand te gemakkelijk mocht binnenschieten. In de blessuretijd maakte diezelfde Achalhi aan alle onzekerheid een eind door de 1-3 binnen te werken.

45. 0-1, Umit Bektas, 66. 1-1, Jaap Zwetsloot, 74. 1-2, Mohamed Achalhi, 90+3. 1-3, Mohamed Achalhi

Opstelling: Kharboutli, Vooijs, van den Nouland, Heemskerk, Acimovic (83. Safi); van Wijk, van der Vlugt (72. Rodenburg), Dofferhoff; de Louw (72. Ritzen), Zwetsloot en de Ridder.

Maximaal resultaat VCS

Sassenheim n De eerste wedstrijden lieten de dames van Volleybalclub Sassenheim zien dat ze, na degradatie uit de promotieklasse, dit seizoen een van de kanshebbers zijn voor het kampioenschap in de eerste klasse. Op donderdag 18 oktober was er weer een succes: de Delftse studenten van Punch werden met 4-0 verslagen.

VCS had de wedstrijd vanaf het begin onder controle. Onder aanvoering van gast-libero Judith van Vliet stond de pass- en verdedigingslijn als een huis, waardoor er naar hartelust kon worden aangevallen. De hoge foutenlast van Punch deed de rest van het werk. Met 25-15, 25-18 en 25-16 was het al snel 3-0.

De vierde set was een ander verhaal. Punch was erop gebrand om het laatste punt binnen te slepen en bij VCS werden meer persoonlijke foutjes gemaakt dan in de eerdere sets. Een spannend einde was het gevolg, waarin VCS met 27-25 aan het langste eind trok en dus de volle vijf punten in Sassenheim hield. Een dag later morste een van de concurrenten, Gemini Kangeroes uit Voorschoten, voor het eerst twee punten, waardoor beide teams nu evenveel verliespunten hebben. Op 3 november spelen gaat VCS in Voorschoten op bezoek om te bepalen wie de leiding neemt in de eerste klasse. Twee dagen eerder spelen de dames een bekerwedstrijd tegen SKC uit Leiden.

Nipt verlies heren

VCS heren 1 was minder fortuinlijk dan de dames. In een spannende wedstrijd lieten ze Kalinko er met de winst vandoor gaan. In Scheveningen werd het, na een aantal match points voor VCS in de vierde set, toch 3-2 voor de thuisploeg.

VCS, geplaagd door afwezigheid van een drietal spelers, verloor de eerste set, maar herpakte zich in set 2 en 3. Ondanks een ruime voorsprong ging set 4 verloren, waarna de vijfde set de energie ontbrak om het Kalinko echt moeilijk te maken.