Foreholte pakt volle buit

Voorhout n Koploper Foreholte had een zware kluif aan de nummer laatste, Stompwijk'92.

De basiself van koploper Foreholte was ingrijpend gewijzigd toen Sam Lemmers en Casper Brabander aan de start van de wedstrijd mochten verschijnen. Hoewel het een wedstrijd tussen de rode lantaarndrager en de koploper betrof, kon de wedstrijd niet als een formaliteit worden afgedaan. Onmiddellijk vanaf de aftrap verscheen man of the match Enrico Geus voor Foreholte-keeper Guijt. Zijn tegenstander Olle Roffelsen kon ternauwernood de voet dwars zetten.

Vanaf het begin waren de verschillende speelstijlen duidelijk. Foreholte probeerde voortdurend door combinatievoetbal de aanval te zoeken, terwijl de Stompwijkers met de lange bal hun geluk zochten bij vleugelspitsen Nick Ammerlaan en Enrico Geus. In de 17e minuut verbraken de Voorhouters de status quo toen Sten Admiraal de corner bij de eerste paal liet indraaien (0-1). Admiraal had moeten scoren toen hij zichzelf vrijkapte voor Jordi Bennis, maar de keeper bracht redding. Jordi Bennis was echter kansloos toen Sam Lemmers diagonaal binnenkopte uit een voorzet van Joost van Dam (0-2). Op slag van rust kreeg Enrico Geus z'n tweede kans middels een vrije trap. Dit keer eindigde de bal twee meter naast het Voorhoutse doel.

Met dezelfde tweeëntwintig nam de tweede helft een aanvang. Nadat Enrico Geus de hele Foreholte-verdediging in de luren legde, schoot hij diagonaal binnen (1-2). Heel Stompwijk veerde overeind, maar twee minuten later was de marge weer twee doelpunten toen Joost van Dam hard binnenkopte uit een voorzet van Christian Guijt (1-3). Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar dat veranderde gruwelijk toen Enrico Geus z'n vierde vrije trap dit keer wel onhoudbaar achter keeper Matthijs Guijt schoot (2-3). De Voorhoutse aanhang telde reeds de gelijkmaker toen, wie anders dan Enrico Geus zomaar langs en tussen de hele Voorhoutse verdediging door dribbelde, maar weigerde de op dat moment logische gelijkmaker binnen te schieten. Het bleef bij 2-3 en dus opnieuw winst voor Foreholte.