Basin Street Brawlers is een van de gasten in de Classic Jazz Concert Club van dit seizoen. | Foto: pr.
Basin Street Brawlers is een van de gasten in de Classic Jazz Concert Club van dit seizoen. | Foto: pr. Foto: pr.

Nieuwe seizoen Classic Jazz Concert Club

Sassenheim n De Classic Jazz Concert Club begint op zaterdag 27 oktober aan een serie van zeven concerten. Hiervoor komen Europa's beste oude-stijl jazzorkesten naar de Oude Tol in Sassenheim. De serie bestaat uit vijf concerten op zaterdagavond en twee op zondagmiddag. Voor enkele concerten zijn nog kaarten beschikbaar.

In de Classic Jazz Concert Club horen bezoekers de muziek die razend populair was tussen de twee wereldoorlogen. Jazz was de popmuziek van die tijd en was overal te horen, van danszaal tot nachtclub en van bruiloft tot begrafenis. Die muziek wil de jazzclub in Sassenheim levend houden. Dat doet ze door Europa's beste classic jazzmuzikanten op het podium te brengen. Deze winter komen ze uit Engeland, Frankrijk, Zweden, België en Australië. Europa's beste oude-stijl jazzorkesten moeten niet 'gehoord', maar 'beluisterd' worden. Daarom is de Concert Club geen inloopcafé met veel geroezemoes, maar een zaal met luisterconcerten voor een aandachtig publiek.

Op zaterdag 27 oktober is Spats Langham's Hot Combination te gast. Een Engels orkest met een groot repertoire aan 'hot dance tunes'en Broadway-hits uit de jaren '30. Voor dit concert zijn nog kaarten beschikbaar. De volgende zondag treedt het zelfde orkest weer op in de Oude Tol, maar dat concert is uitverkocht. Kaartverkoop via www.classicjazzconcertclub.nl.