Snoeien in Boerhaavetuin

Voorhout n Stichting Het Boerhaavehuis organiseert op zaterdag 3 november een bijzondere activiteit in de Boerhaavetuin: de twee lindenberceaus worden die ochtend gesnoeid. Voor dit karwei zoekt de stichting vrijwilligers, die het leuk vinden om samen met nog zo'n twintig mensen dit karwei te klaren. De klus begint om 9.00 uur en is rond 12.00 uur klaar. De stichting zorgt voor snoeischaren en ladders, maar ook voor koffie, thee en iets lekkers. Door het uitvoeren van dit werk helpen de vrijwilligers de stichting om een van de grootste klussen te klaren die jaarlijks moeten gebeuren. Snoeikennis is niet vereist, instructies worden door de tuinvrijwilligers gegeven.


Rouwen in de tijd

Voorhout n Rouwdeskundige Marnus van de Berg geeft op maandag 29 oktober een interactieve lezing over rouwen in de tijd in De Roef (Herenstraat 47). Als pastor met emeritaat is hij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op het gebied van ouderdom, sterven en rouw. Hij schreef er verschillende boeken over. Wat maak je mee wanneer je rouwt? Het is een complexe ervaring. Hij schetst met compassie een plattegrond van afscheid en verlies. Het grote gemis is daarbij niet iets uit het verleden, maar van het nu en de toekomst. Rouw gaat in feite over liefde. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur. Inschrijven via www.palliam.nl.


Unicef-bridge

Regio n De Unicef-bridgedrive is op zondag 18 november in de Nachtegaal in Lisse. Er worden 24 spellen in 6 lijnen gespeeld. Na afloop van de bridgedrive is er een grote verloting. De drive begint om 11.00 uur en om 16.30 uur is de prijsuitreiking. De opbrengst is dit jaar bestemd voor kinderen die moeten vluchten voor oorlog en geweld. Voor informatie bel naar Gera van Rookhuizen (0252-523833) of Janny Bruinsma (0252-415751).


Ouder worden

Sassenheim n Hoe beleven ouderen het ouder worden? Op maandag 29 oktober om 20.00 uur is in de Havenkerk (Bijweglaan 4) een bijeenkomst over het onderwerp 'Oud worden, oud zijn'. Genieten ouderen van deze fase? Gaat het over beperkingen of mogelijkheden? Hans van Wijk, geestelijk verzorger bij Marente, bespreekt het onderwerp. De toegang bedraagt 3 euro.