Nieuwe leeskring in de bibliotheek

Sassenheim n Bibliotheek Bollenstreek en Stichting Senia organiseren op donderdag 25 oktober om 19.00 uur een informatiebijeenkomst voor iedereen die belangstelling heeft voor een leeskring Nederlandse literatuur. De informatiebijeenkomst is in de bibliotheek (Kerklaan 42). De toegang is gratis.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leeskring. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten. Stichting Senia richt in heel Nederland leeskringen op. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leeskring komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema's.

Een Bollenstreek Leeskring bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide Nederlandse literatuurlijst. Daarin staat veel eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leeskringen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leeskringen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen.

Belangstellenden voor de informatieavond kunnen zich aanmelden in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom.


Uitvaart en nalatenschap

Voorhout n De informatieavond 'Uitvaart & Nalatenschap' is op woensdag 7 november om 20.00 uur in Cheers (Herenstraat 106).

Tijdens de bijeenkomst komen bezoekers meer te weten over wat er allemaal bij leven geregeld kan worden, welke uitvaartmogelijkheden er zijn en welke kosten hierbij horen. Herma Pijfers vertelt hierover. Miranda Heemskerk van Notariskantoor Voorhout geeft bezoekers informatie over wat er allemaal komt kijken bij het afhandelen van een nalatenschap, wat er allemaal geregeld kan worden in een testament en hoe het zit met de regels rondom erven. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via hpijfers@monuta.nl of bel 0252 - 769156.