Herfstwandeling

Warmond n De gidsen van IVN Leiden houden op zondag 4 november de laatste excursie van dit jaar in het landgoedbos van Huys te Warmont. De vogeltrek is begonnen, groepen goudhaantjes, lijsters en de boomklever zijn te horen en soms te zien. De krombekeenden zwemmen in de gracht. De wandeling begint om 14.00 uur bij de ingang aan de Herenweg 139. Meer op www.ivn.nl/leiden.


Perfetti Sconosciuti

Sassenheim n Hoe goed ken je je beste vrienden en partner eigenlijk? Een etentje met drie bevriende stellen plus een gescheiden vriend begint in 'Perfetti Sconosciuiti' ('Perfect strangers) lacherig met een spel waarbij iedereen z'n mobieltje op tafel legt en elk inkomend bericht of telefoontje (via de speaker) deelt zonder dat de bellers/verzenders dat weten. Maar naarmate buiten de volle maansverduistering vordert, keert binnen de stemming dermate dat het toetje niet meer wordt gehaald. De film is op donderdag 8 november om 20.15 uur te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De toegang is eenmalig gratis.


Dubbelconcert Crescendo

Sassenheim/Noordwijk n Het A- orkest van Crescendo Noordwijk en het Groot harmonieorkest van Crescendo Sassenheim treden op zaterdag 10 november samen op in de Muze (Wantveld 2). Al vele jaren delen de orkesten warme banden en sinds ruim een jaar ook dezelfde dirigent. Onder leiding van Dirk van der Niet zal het publiek worden mee genomen in volkse en Italiaanse sferen. Het dubbelconcert begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.45 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro.


Cursisten exposeren

Warmond n Beeldend kunstenaar Mieke Sampers en tien van haar cursisten exposeren hun werk in galerie de Pomp. De expositie bestaat uit schilderijen en objecten. De officiƫle opening is op zondag 4 november om 14.00 uur.

Mieke Sampers is eigenaar van het Warmondse Atelier Sampers, waar ze sinds tien jaar schilderles en workshops geeft. Haar talent is een rijke inspiratiebron voor de cursisten die wekelijks bij elkaar komen om te schilderen. Met veel inzet en plezier ontwikkelen zij hun talent. Die inzet heeft geresulteerd in deze expositie. Mieke is trots op haar cursisten: "De expositie toont aan wat zij hebben bereikt in de loop der jaren." In de galerie zijn werken te zien van Thea Mul, Corry Stijger, Joke Spronsen, Liselot Paauw, Claire de Vriend, Miranda Loumpranos, Dineke Wouters, Ankie Kohlen, Marion Smid, Anja van Leeuwen en Mieke Sampers.

Tijdens de opening vertelt Mieke iets over haar leerlingen, er is muzikale ondersteuning door Kees van Oostrum. De expositie is nog te zien tot 21 november in galerie de Pomp (Dorpsstraat 38).